« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
DUPLA INTERVENCIJA

Đakovo: Vatrogasci dva puta gasili silos

Prema prvim procjenama šteta je minimalna, a žitarice nisu ugrožene

Vatrogasci dva puta gasili silos u Đakovu
Vatrogasci dva puta gasili silos u Đakovu (Saša Kosanović/CROPIX - ilustracija)
Više o

požar

,

žitarice

,

Đakovo

,

silos

Zbog dojave o požaru vatrogasci DVD-a Đakovo u manje od dva sata dva su puta intervenirali u silosu bivše Đakovštine, danas u vlasništvu osječke tvrtke Žito, javlja Hina.

Prema prvim procjenama šteta je minimalna, a žitarice nisu ugrožene. Prva dojava stigla je nešto prije 16 sati, a druga oko 18 sati. Prilikom prve dojave vatrogasci su intervenirali u trećoj ćeliji silosa gdje je bilo uskladišteno 90 tona pšenice, a prilikom druge intervencije u drugoj ćeliji.

Prema riječima rukovoditelja đakovačkog pogona Žita doo. Josipa Bičvića uslijed iskrenja elevatora pri iskakanju iz svog ležišta došlo je do tinjanja prašine odnosno plinova u trećoj ćeliji, a vatrogasci su spriječili daljnje širenje.

Ćelija je zatim ispražnjena od robe nakon čega je uočeno i tinjanje i drugoj ćeliji. Na terenu su vatrogasci DVD-a Đakovo i jedna policijska ophodnja i situacija se drži pod kontrolom. Uzrok će biti potvrđen naknadnim očevidom, a tinjanje u silosu, neslužbeno doznajemo, uočio je radnik u poslijepodnevnoj smjeni.

14.05.2011. 20:35:00
Novi komentar
nužno
nužno