« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PARTNERI

Discovery Communications prenosit će Olimpijske igre

Današnjom objavom započinje dugoročni partnerski odnos između najvećeg svjetskog sportskog događaja, Olimpijskih igara, i vodeće svjetske medijske kompanije Discovery Communications

Eurosport je glavni nositelj prijenosa sljedećih Olimpijada
Eurosport je glavni nositelj prijenosa sljedećih Olimpijada (Discovery Communications)
Više o

Discovery Communications

,

Eurosport

,

Olimpijske igre

,

prijenosi

Međunarodni olimpijski odbor danas je objavio kako se sva televizijska i multiplatformska prava na emitiranje u Europi za četiri Olimpijske igre od 2018-2024. dodjeljuju kompaniji Discovery Communications, matičnoj kompaniji Eurosporta.

Današnjom objavom započinje dugoročni partnerski odnos između najvećeg svjetskog sportskog događaja, Olimpijskih igara, i vodeće svjetske medijske kompanije Discovery Communications. Discovery i Eurosport će uz prosječno 10 kanala na svakom tržištu i kao broj 1 u europskoj online i OTT sportskoj ponudi s dosegom do 700 milijuna ljudi diljem Europe, osigurati veću pokrivenost Olimpijskih igara preko više ekrana nego ikada do sada. Discovery i Eurosport omogućit će snažan free-to-air pristup te inovativna partnerstva distributerima kako bi se Olimpijske igre mogle prenositi kao nikada prije. U svijetu koji zahtijeva mogućnost gledanja "bilo kada i bilo gdje", Olimpijske igre su neusporediv događaj za prijenos uživo koji generira velik broj publike i zaokuplja pozornost čitavog svijeta, te se na taj način povećava njegova vrijednost za oglašivače, distributere i poklonike.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach je izjavio: "Ovo je značajan ugovor za Discovery i MOO. Iznimno nam je drago imati Eurosport, europski dom olimpijskih sportova, kao partnera. Ovaj ugovor osigurava sveobuhvatnu pokrivenost Olimpijskih igara diljem Europe, uključujući i jamstvo osiguravanja free-to-air televizijskih prijenosa na svim teritorijima. Discoevry i Eurosport su pokazali veliku predanost Olimpijskim igrama, olimpijskim sportovima i budućnosti olimpijskog pokreta. MOO će prihode od ovog dugoročnog partnerstva rasporediti za podršku razvoju sporta u cijelom svijetu. Discovery i Eurosport također su prihvatili izazov da u suradnji s MOO-om razviju i novi olimpijski kanal u Europi. Povrh svega, ovaj ugovor osigurava ljubiteljima sporta u Europi mogućnost gledanja Olimpijskih igara i olimpijskih sportova na platformi po izboru, u vrijeme održavanja Igara, ali i van njega."

 

Predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Discovery Communications David Zaslav je dodao: "Danas je povijesni dan kada s ponosom dodajemo olimpijske prstenove u Discovery Communications portfelj. Dugoročna programska obveza koju smo sklopili s predsjednikom Bachom i Međunarodnim olimpijskim odborom potvrđuje vodeću poziciju Eurosporta za sport diljem Europe, a njome će se značajno poboljšati i prisutnost Eurosporta na svim platformama. Uz bogatu dugogodišnju tradiciju emitiranja zimskih i ljetnih olimpijskih sportova na Eurosportu, prijenos Olimpijskih igara, najvećeg sportskog događaja u svijetu, urednički i strateški se savršeno uklapa. Ali najviše od svega, ovo novo partnerstvo znači dobitak za sve ljubitelje sporta u Europi, jer ćemo njime omogućiti rekordne količine sadržaja na svim platformama i pobrinuti se da olimpijski plamen gori tijekom cijele godine."

Discovery je stekao ekskluzivna prava u vrijednosti od 1,3 milijarde eura, na svim platformama, uključujući i free-to-air televiziju, pretplatu/pay-TV televiziju, internet i mobilne telefone na svim jezicima diljem 50 zemalja i teritorija na europskom kontinentu. U skladu s MOO-om i zahtjevima lokalnih tržišta, za vrijeme trajanja Olimpijskih igara Discovery se obvezao emitirati najmanje 200 sati programa Olimpijskih igara i 100 sati programa Zimskih olimpijskih igara na free-to-air televiziji. Discovery će sublicencirati dio prava na mnogim tržištima diljem Europe.

29.06.2015. 16:55:00
Novi komentar
nužno
nužno