« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ZLOUPORABA POLOŽAJA

Direktori Credo banke pušteni na slobodu

Svi čelnici Credo banke koji su bili uhićeni zbog sumnje za zloporabu službenog položaja, pri čemu je napravljena materijalna šteta od 250 milijuna kuna, pušteni su na slobodu

Fotografija vijesti
Više o

zatvor

,

Hrvatska

,

gospodarski kriminal

,

zlouporaba položaja

,

Credo banka

Šestorica uhićenih iz Credo banke koji su osumnjičeni za zlouporabe u gospodarskom poslovanju kasno sinoć pušteni su na slobodu, doznaje se u Državnom odvjetništvu, javlja Hina.

Istražna sutkinja Ljiljana Stipišić odbila je prijedlog Državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Od sinoć su na slobodi svi koji su bili uhićeni u petak rano ujutro: predsjednik Uprave Credo banke Šime Luketin, članovi Uprave Marko Vuković i Mate Mišić, te vlasnici banke Boris Barač, Mirko Vuković i Vibor Barač. Oni su osumnjičeni za zloporabu službenog položaja i zloporabu u gospodarskom poslovanju u Credo banci čime su napravili materijalnu štetu u iznosu od 250 milijuna kuna.

Njihovo ispitivanje trajalo je cijeli vikend, a po riječima njihovih branitelja, svi su odbacili krivnju za kaznena djela.

13.12.2011. 09:47:19
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jablan
    16.12.2011. 20:29
    Credo banka kako to gordo zvući a sadržaj totalno nejasan bar što se tiće poslovanja.Pa što rade ti sudovi i kakove odgovore šalju promatraćima građanima.Zar nakon 20 godina poslije Dubrovačke banke,Riječke,croatija banke i bok te pitaj broja onih kreditnih ponovo građani hrvatske na sanacijskom iskušenju a akteri na slobodi baš kao i mi. Pa koga to mi PLAĆAMO i dokle? Umjesto zarade fjasko.A baš smo se spremali dati im veće plaće a ono ni ove nisu zaslužili. Fuj !
Novi komentar
nužno
nužno