« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NASTAVAK PROSVJEDA

Dio poljoprivrednika napustio sastanak s Čobankovićem

Kako o tome nije ponuđeno nikakvo rješenje niti postignut dogovor nemaju s ministrom više o čemu razgovarati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)
Više o

poljoprivrednici

,

Petar Čobanković

,

seljaci prosvjed

Sastanak ministra poljoprivrede Petra Čobankovića s predstavnicima poljoprivrednih udruga nakon oko sat vremena napustila je nekolicina poljoprivrednika koji su najavili da nastavljaju s prosvjedom, dok je su ostali predstavnici udruga razgovore nastavili.

"Nismo postignut nikakav dogovor, ministar je rekao da će sutra znati rješenje za naše probleme", rekao je novinarima Ivica Malnar koji je s još četiri-pet predstavnika poljoprivrednih udruga napustio sastanak s ministrom Čobankovićem.

Malnar je najavio da udruge čiji su predstavnici napustili sastanak nastavljaju prosvjed.

"Mi nastavljamo s prosvjedom, idemo svatko u svoje mjesto i čekamo sutra", kazao je.

Po njegovim riječima, predstavnici tih udruga na sastanku su zatražili isplatu poticaja u stopostotnom iznosu, no, kako o tome nije ponuđeno nikakvo rješenje niti postignut dogovor nemaju više o čemu razgovarati.

Razgovor ministra Čobankovića s, kako se doznaje, 20-ak predstavnika poljoprivrednika započeo je oko 15 sati, a kasnio je jer je na sam sastanak kasnio i ministar Čobanković.

Ranija najava ministra Čobankovića o smanjenju poticaja u poljoprivredi za 40 posto izazvala je nezadovoljstvo dijela poljoprivrednih udruga koje su početkom tjedna započele s prosvjedima i blokadama prometnica.

Prosvjedi su započeli u Požeštini, a proširili su se na više županija, pa tako prosvjeduju i poljoprivrednici u Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj županiji.

Prosvjednici, kako ističu čelnici nekih poljoprivrednih udruga, traže da se ne smanjuju poticaji, a traže i da im država podmiri dugovanja za poticaje iz 2008. godine u iznosu 205 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 17:06:29
Novi komentar
nužno
nužno