« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
3. PRETKOLO

Dinamo zgazio Sheriff bez Sammira

U igri Dinama se niti na trenutak nije osjetio nedostatak Sammira, pa toplo preporučujemo da tako i nastave

Golman Sheriffa je četiri puta vadio loptu iz mreže
Golman Sheriffa je četiri puta vadio loptu iz mreže (Arhiva)
Više o

Duje Čop

,

Milan Badelj

,

3. pretkolo Lige prvaka

,

Domagoj Vida

,

Fatos Beqiraj

,

Dinamo Sheriff

Hrvatski je prvak osigurao svoje mjesto u četvrtom pretkolu Lige prvaka. Uz 1:0 iz Tiraspola, Dinamo je na Maksimiru dokazao da je bolja momčad od prvaka Moldavije i bez problema "vratio dugove" za ispadanje na jedanaesterce prije dvije godine.

Šerif je u susret krenuo nešto aktivnije od Dinama, u skladu s najavama tražeći pogodak koji bi ga vratio u igru za prolaz u sljedeći krug natjecanja. U uvodnim minutama dobrim se udarcem istaknuo Marko Stanojević, uz nekoliko udaraca iz kuta za goste.

Naime, u 16. minuti Fatos Beqiraj puca iz slobodnog udarca, a Stojanovu naizgled neopasna lopta ispada iz ruku i Domagoj Vida lakoćom je šalje u praznu mrežu za vodstvo.Međutim, sav njihov trud pao je u vodu pogreškom vratara Vladislava Stojanova.

Taj je pogodak dao novu mirnoću Modrima. Šerif je povremeno znao doći do Ivana Kelava, no bez konkretnijih prijetnji, a Dinamo je nakon nekoliko neuspjelih kombinacija, dobre šanse Beqiraja i pada Vide u kaznenom prostoru ipak udvostručio vodstvo.

Mehmed Alispahić je u 34. minuti lijepo proigrao čvrstog i uobičajeno upornog Beqiraja, koji se othrvao čuvaru i precizno poslao loptu u suprotnu stranu Šerifovog gola. Da stvar bude gora za Moldavce, ozlijedio im se Joao Pereira, te je gostujući trener Milan Milanović bio primoran obaviti i jednu zamjenu.

Jedino što je prijetilo uspješnoj večeri hrvatskog prvaka bile su baklje ubačene u teren, zbog kojih je utakmica jednom i nakratko prekinuta, a sudac je uputio i dva službena upozorenja o mogućem prekidu susreta.Ništa se bitnije nije promijenilo ni početkom nastavka, a Dinamo je u 52. i 53. minuti zamalo došao i do trećeg pogotka, ali Beqiraj i kapetan Milan Badelj iz vrlo izglednih situacija nisu bili dovoljno precizni.

Prednost Dinama povisio je Duje Čop u 78. minuti, netom po svom ulasku na teren, kaznivši nesporazum u obrani Šerifa, a "točku na i" postavio je Luis Ibanez, također pričuva s klupe. Dodavanje Josipa Pivarića silovito je smjestio iza nemoćnog Stojanova.

Tako će Čačićevi nogometaši, koji su na kraju čuli i pljesak i ovacije s većeg dijela tribina, odigrati još jednu europsku jesen jer ih u slučaju ispadanja u sljedećem kolu čeka nastup u skupinama Europske lige, no prvi im cilj i dalje ostaje - Liga prvaka.

Ždrijeb četvrtog pretkola Lige prvaka na rasporedu je u petak

Izvor: HRsport.net

Piše: HRsport
09.08.2012. 00:12:22
Novi komentar
nužno
nužno