« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
0:0

Dinamo rutinirano prošao Neftči

Dinamo je, za razliku od prošlih godina, suvereno odigrao utakmicu u gostima i lako prošao dalje

Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka
Više o

Dinamo Neftči

,

kvalifikacije za Ligu prvaka

,

Baku

Dinamo je uspješno prošao prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka, očekivano dobro odigravši u Bakuu. Plavi su od početka utakmice držali konce igre u svojim nogama, a da je bilo malo više koncentracije u završnici mogli su postići golova barem koliko i u Zagrebu.

Neftči se pokazao potpuno nesposobnim ugroziti Dinamova vrata, jedine dvije prilike na utakmici vrijedne spomena bile su posljedica grešaka inače stabilne Dinamove obrane, no Kelava je lako skidao sve što je upućeno prema golu.

Sammir je dva puta iz slobodnog udarca odlično gađao, prvi puta pogodivši stativu, a drugi puta se iskazao bivši zvezdaš na golu Neftčija Stamenković koji je i ovoga puta bio najbolji igrač svoje momčadi.

U Dinamu je kapetan Badelj ponovno odigrao sjajnu utakmicu, bilo ga je po cijelom terenu i kreirao je većinu dobrih prilika Dinama, standardno dobar bio je Leko, dok su zakazali napadači Beqiraj i Krstanović koji su trebali barem po jednom pogoditi gol.

Dinamov sljedeći suparnik Helsinki rutinski je pobijedio 10:0, tako da se ova dva protivnika sastaju za tjedan dana u Finskoj u prvoj utakmici odlučnog kola kvalifikacija Lige prvaka. Ukoliko prođe HJK Helsinki, ulazi u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem ako i izgubi ide u Europsku ligu, osiguravajući tako barem još šest europskih utakmica na jesen.

19.07.2011. 19:41:06
Novi komentar
nužno
nužno