« Nogomet
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
LIGA PRVAKA

Dinamo protiv Rosenborga u borbi za Ligu prvaka

Aktualni norveški prvak Rosenborg je nimalo lagan, ali nikako ne i neprelazan protivnik, s čim se slažu i kladionice, koje su ulogu favorita dodijelile hrvatskom prvaku

Još samo jedan korak...
Još samo jedan korak... (El Ronzo / Flickr (CC BY-ND 2.0))
Više o

Dinamo

,

Liga prvaka

,

Rosenborg

,

sportsbetting24.ca

Pred zagrebačkim Dinamom je još jedna prepreka do plasmana u grupnu fazu Lige prvaka - aktualni norveški prvak Rosenborg, nimalo lagan, ali nikako ne i neprelazan protivnik, s čim se slažu i kladionice, koje su ulogu favorita dodijelile hrvatskom prvaku.

Potpuno ispunjeni Maksimir dočekat će u srijedu navečer nogometaše trenera Eirika Hornelanda, koji su u prva tri pretkola izbacili sjevernoirski Linfield, bjeloruski BATE Borisov i slovenski Maribor, dok su u domaćem prvenstvu tek šestoplasirani, što pokazuje da su ponovno u malom padu nakon četiri godine dominacije u norveškom klupskom nogometu. Rosenborg je krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih bio redoviti sudionik grupne faze Lige prvaka, ali u posljednje vrijeme morali su se zadovoljavati nastupima u Europa ligi.

Zanimljivo je kako i Rosenborg i Dinamo imaju dileme oko budućnosti svojih ponajvećih zvijezda - dok je Dani Olmo na izlaznim vratima zagrebačkog kluba, slična je situacija i s dvadesetčetverogodišnjim Birgerom Melingom, kojega želi Celtic.

Nakon što je osvojio svoj trinaesti naslov prvaka u posljednjih četrnaest godina, Dinamo je ovog ljeta iz kvalifikacija za Ligu prvaka eliminirao gruzijski Saburtalo i mađarski Ferencvaros. Na Maksimiru je Dinamo bez poraza u posljednjih sedam europskih dvoboja, a prošlosezonski poraz od Young Boysa bio im je jedini u posljednje 22 utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka.

Rosenborgu je ovo tek drugi nastup u play-offu za Ligu prvaka, a prvi put su poraženi od danskog Kopenhagena još u sezoni 2010/2011. U međuvremenu su ispadali u ranijim fazama kvalifikacija, pa im je ovo prilika za povratak u elitno natjecanje po prvi put nakon 2007. godine.

Prema specijaliziranom nogometnom portalu Transfermarkt, Dinamova momčad vrijedi preko 70 milijuna eura, dok je vrijednost svih igrača Rosenborga ispod 20, pa je jasno kako je hrvatski prvak prema sportsbetting24.ca favorit u ovom dvoboju. S druge strane prijeti iskusni napadač Alexander Soderlund, trostruki strijelac u dvobojima protiv Maribora, koji je kao i Even Hovland bio član norveške reprezentacije koja je 2015. godine u kvalifikacijama za EURO 2016. slavila protiv Hrvatske. Branič Dinama Kévin Théophile-Catherine igrao je upravo sa Soderlundom u Saint-Etienneu, a nešto ranije u Rennesu i s Andersom Konradsenom, dvostrukim strijelcem u dvobojima protiv Slovenaca.

Prva utakmica je na rasporedu u srijedu 21. kolovoza s početkom u 21 sat, a uzvrat se igra u Trondheimu u istom terminu šest dana kasnije.  

21.08.2019. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno