« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
loš start

Dinamo pregažen na otvaranju Europske lige

Dvoboj u Maksimiru nije dobro završio za Modre koji su iz mreže loptu vadili dva puta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić / CROPIX )
Više o

NK Dinamo

,

Europska liga

,

Anderlecht

,

Dinamo izgubio

Modri su poraženi od strane Anderlechta. Od tri udarca Belgijanaca na gol, dva su završila u mreži. Rezultat od 2:0 još je i dobar kako je moglo biti, mada nije realan pokazatelj omjera snaga.

Nogometaši Dinama započeli su, dakle, natjecanje u Europskoj ligi domaćim porazom od Anderlechta, ali su i posve razočarali lošom igrom protiv protivnika koji se cijelu utakmicu branio.

Zagrepčani su se trudili, imali su daleko veći posjed lopte, no hrvatski prvaci su bili iznimno jalovi u napadu.

Vratar Anderlechta Proto bio je praktički besposlen, jer su belgijski braniči s lakoćom rješavali brojne situacije pred vratima, a kada bi lopta i došla do Dinamovih napadača, njihovi udaci bi odlazili daleko iznad ili pored vrata.

Jedinu pravu priliku na utakmici Dinamo je imao u 34. minuti kada je nakon prodora Ettoa Mandžukić s deset metara neometan pucao daleko iznad vrata.

U drugom dijelu igrala se "uspavanka", a iskusniji gosti su u prvoj opasnijoj situaciji postigli zgoditak. Hondurašanin Bernandez je u 74. minuti iz slobodnog udarca s više od 30 metara pucao svom snagom, Dinamov živi zid je skočio, a lopta prošla ispod zida i pored Butine.

Bio je to prvi udarac Belgijanaca na vrata Dinama, a i drugi je u 88. minuti završio u mreži. U klasičnom protunapadu Lukaku je probio lijevu stranu, a ubačenu loptu zaboravljeni Legear je ubacio u mrežu za konačnih 0:2.

Dinamo je tako prekinuo i tradiciju da u prvoj europskoj utakmici kod kuće ostaje neporažen, a ova utakmica će se pamtiti i kao prva u Hrvatskoj u kojoj je bilo čak pet sudaca.

Dva dodatna suca kod vratiju s mikrofonima prostajali su na jednom mjestu cijelu utakmicu bez ikakvog, barem naoko vidljivog, utjecaja na igru i ovaj UEFA-in eksperiment vjerovatno će se pokazati besmislenim.

U 2. kolu, 1. listopada, Dinamo gostuje kod rumunjskog prvaka Temišvara, koji je danas odigrao 0:0 u Amsterdamu kod Ajaxu.

Pred 15.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Szabo iz Mađarske.

Strijelci: 0:1 Bernandez (74), 0:2 Legear (88)

DINAMO: Butina, Etto (Tomečak, 84), Cufre, Kovač, Lovren, Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales (Sivonjić, 79) Papadoupulos (Slepička, 69), Mandžukić.

ANDERLECHT: Proto, Bernardez, Gillet, Deschacht, Juhacz, Mazuch, Biglia, Sare, Boussoufa (Chatelle, 90), Suarez (Lukaku, 86), Kayoute (Legear, 70).

(HINA/Metro portal)
17.09.2009. 21:21:44
Novi komentar
nužno
nužno