« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
MAKSIMIR

Dinamo pobjednik Superkupa, Hajduk poražen 1:0

Gol je zabio Bišćan udarcem glavom u 77. minuti nakon ubačaja iz kornera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Maksimir

,

Dinamo - Hajduk

,

vodeni kesten

Nogometaši Dinama pobjednici su Superkupa nakon što su na stadionu Maksimir pred 9.000 gledatelja pobijedili Hajduk 1:0. Pogodak odluke zabio je Igor Bišćan u 77. minuti. Dinamu je to četvrti naslov pobjednika Superkupa nakon što je slavio 2002., 2003. i 2006. godine, dok je Hajduk ostao na pet naslova.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu. "Modri" su bili daleko čvršći i agresivniji i lakoćom su dolazili pred suparnička vrata. Međutim, bolje otvaranje nisu okrunili golom premda su imali nekoliko poluprilika. Hajduk je prvi put zaprijetio u 12. minuti no udarac Anasa Sharbinija je Butina obranio. Sredinom prvog dijela Hajduk je uspostavio ravnotežu, a u završnici je bio i daleko bolji i vrlo lako se moglo dogoditi da na odmor ode s prednošću. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Sharbini u 32. minuti kada je sam izbio pred Butinu, no Dinamova 'jedinica' odlično je reagirala. Hajduk je opasno zaprijetio i u 37. minuti, Sharbini je prošao Ettoa i Šimića i 'gurnuo' povratnu loptu ali je Režić iz izgledne pozicije promašio cijeli gol. U završnim trenucima poluvremena Oremuš je uzdrmao vratnicu nakon ubačaja iz kornera.

U nastavku utakmice vidjeli smo daleko slabiju igru, ali i jedan pogodak koji je na koncu presudio pobjednika. Gol je zabio Bišćan udarcem glavom u 77. minuti nakon ubačaja iz kornera. U samoj završnici kada je Hajduk baci sve karte u napad, Dinamo je mogao i uvjerljivije slaviti, međutim, Sivonjić i Sammir su loše pucali. (hina/metro-portal)

DINAMO - HAJDUK 1:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 9.000 gledatelja: Draženko Kovačić (Križevci);

Strijelac: 1:0 Bišćan (77)

Žuti kartoni: Dodo, Sammir / Režić, Brkljača

Crveni kartoni: -

DINAMO: Butina - Etto, Bišćan, Šimić (od 46. Barbarić), Mesarić - Calello - Chago, Sammir, Badelj (od 74. Ibanez) - Sivonjić, Dodo (od 87. Morales)

HAJDUK: Subašić - Režić (od 88. Tomasov), Maloča, J.Buljat, Strinić - M.Ljubičić (od 32. Brkljača), Andrić - Oremuš, Ibričić, An.Sharbini - Čop (od 90. Ah.Aharbini)

18.07.2010. 00:40:06
Novi komentar
nužno
nužno