« Nogomet
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
ČUDO

Dinamo pobijedio Arsenal!

Nema slabije riječi od čuda - Dinamo je ravnopravno parirao velikom Arsenalu na Maksimiru i uspio ga pobijediti za prva tri boda u ovogodišnjoj Ligi prvaka

Čudo u Maksimiru
Čudo u Maksimiru (Screenshot YouTube)
Više o

Liga prvaka

,

Dinamo Arsenal

Dinamo je pobijedio Arsenal! Nekad to ne bi bila vijest, no nakon što su nas plavi dečki godinama sramotili po Ligi prvaka, a i Europskoj ligi, ovo se ne može opisati drugačije nego kao čudo.

Golove su postigli Pivarić (piše se kao autogol Oxlade-Chamberlaina) i Junior Fernandes, a Dinamo je imao još dvije prilike koje su trebale završiti golom.

Otvaranje je pripalo Arsenalu, prijetili su sa svih strana, no prvi puta nakon dugo vremena Dinamo je izgledao kao momčad koja zna što treba raditi i branili su se organizirano, bili pravovremeni i blizu igrača, a i opasni u kontrama.

Pomoglo je isključenje nervoznog Girouda kojem ništa nije polazilo za nogom, pa je Dinamo na poluvrijeme otišao s prednošću i igračem više.

Drugo poluvrijeme je, začudno, nastavljeno u istom, izuzetno visokom ritmu koji su Dinamovi igrači sjajno izdržavali, a Wenger je u 64. minuti promijenio čak tri igrača za finalni pritisak. 

Theo Walcott nakon par minuta je uspio smanjiti, no do kraja se Dinamo držao sjajno, potpuno nadtrčao Engleze i zasluženo pobijedio.

Svaka čast!

16.09.2015. 22:46:36
Novi komentar
nužno
nužno