« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
LIGA PRVAKA

Dinamo izvukao minimalni poraz od Reala

Hrabrom igrom Dinamo se nije osramotio u prvom kolu skupine Lige prvaka, dapače

Dinamo je odigrao dobru utakmicu
Više o

Liga prvaka

,

Milan Badelj

,

Dinamo-Real

,

Lucho Ibanez

Dinamo nije uspio izvući makar bod na Maksimiru protiv Reala, iako po situaciji na terenu nije bio daleko od toga. Hrabra postava koja se nije branila nego se nadigravala s Realom par puta je pustila napadače Madriđana u mat pozicije, no na golu je opet Kelava imao svoj dan, braneći sve što je išlo prema njemu, osim jednom.

Real je istrčao u punom sastavu, pokazujući na taj način da ovogodišnju Ligu prvaka shvaća izuzetno ozbiljno.

Prvo poluvrijeme Dinamo je bio ravnopravan partner, nakon početnog pritiska Reala ubrzo su uspostavili svoju igru. Naročito dobro igrao je Ibanez, potpuno opušteno i kvalitetno. Zapravo, nije bilo niti jednog igrača koji je razočarao, osim Sammira koji je opet zaboravio doći na utakmicu.

Na početku drugog poluvremena bilo je par opasnih akcija, no u 53. minuti Angel di Maria uspio se zavući iza obrane Dinama i postići gol koji je Realu priskrbio sva tri boda. Mrtvu je šansu imao Rukavina, no nije bio dovoljno precizan.

Da nije bilo Kelave, rezultat bi bio bitno nepovoljniji za Dinamo, no ne može se reći da je obrana plivala, nego je jednostavno bila suočena s velikom kvalitetom koja je pritiskala koliko god je mogla.

U 73. minuti Marcelo je pokušao iznuditi jedanaesterac za Real, no umjesto toga dobio je drugi žuti i crveni, pa je Dinamo zadnjih dvadesetak minuta imao igrača više. I uspjeli su plavi u tom razdoblju opasno prijetiti, pritiskati, no nije bilo završnog pasa za Beqiraja koji je ušao umjesto Rukavine, ili bi Sammir zakomplicirao i zabrljao.

Cristiano Ronaldo ostao je dužan, jer bi se moglo reći da nije imao svoj dan, no dosta su tome pridonijela i uklizavanja Jerka Leke koji je odmah od početka "objasnio" Ronaldu da se neće naigrati i našetavati kako mu se svidi.

Sve u svemu, Dinamo se pokazao kao zrela i odgovorna momčad, koja je Realove zvijezde i nadtrčala za čak 8 kilometara, no realizacija je ostala problem. U svakom slučaju, ovakvom igrom sigurno neće igrati inferiornu ulogu u svojoj skupini, štoviše, treće mjesto i proljeće u Europa ligi ne izgledaju uopće nedostižno.

14.09.2011. 22:35:44
Novi komentar
nužno
nužno