« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
LIGA PRVAKA

Dinamo izgubio od Porta

Iako nisu pružili lošu igru, Dinamovci su izgubili i porazom otvorili novu sezonu u skupini A Lige prvaka

Porto je rutinski pobijedio
Porto je rutinski pobijedio (hrsport.net)
Više o

Liga prvaka

,

rezultati

,

skupina A

,

Dinamo Porto

Drugu sezonu zaredom Dinamo je ušao u grupnu fazu Lige prvaka i drugu sezonu zaredom izgubio prvu, domaću utakmicu. Porto napušta Maksimir s tri boda, do kojih je došao zasluženo, a Modrima za utjehu ostaje da su svoju priliku - imali... 

Pod vodstvom Ante Čačića Dinamo još nije bio doživio poraz, no ta je serija došla kraju u utorak navečer, u prvom kolu skupine A ovosezonskog izdanja Lige prvaka. S dva je pogotka portugalski predstavnik Porto, nositelj skupine, riješio utakmicu u svoju korist.

Obrana Modrih na čelu s vrlo raspoloženim i angažiranim Šimunićem i Tonelom pronalazila je tada rješenja za sve jače napade gostiju, u jednom je navratu uspio povezati nekoliko akcija na protivničkoj polovici, ali Porto je u drugom dijelu prvog poluvremena pojačao pritisak i Zagrepčani su se sve teže dolazili do lopte.Dinamo se prvih dvadesetak minuta uspio nositi s gostima iz Portugala. Nešto je prostora imao Duje Čop, koji je u dva navrata oprobao svoj udarac, a uzvratio je u desetoj minuti James Rodriguez dobrim volejem koji je prohujao pored rašlji.

Jackson Martinez postajao je sve veća prijetnja, a Dinamov vratar Ivan Kelava, koji je tijekom cijele utakmice opet imao problema s ispucavanjima, zamalo je u 40. minuti darovao Portu pogodak. U vlastitom kaznenom prostoru nije kontrolirao loptu, koje se dočepao upravo Martinez, ali siguran je pogodak ipak spasio Tonel.

Međutim, u sljedećem napadu spasa za Dinamo više nije bilo.

Momčad Vitora Pereire i u nastavku je pokazala da je bolja momčad te uglavnom plela mrežu oko Dinamovog gola, a Čačićevi su nogometaši pokušavali portugalsku obranu uhvatiti na spavanju u brom protunapadu. Čop je uspio i poslati loptu izaHeltonovih leđa, ali je talijanski sudac Orsato pokazao zaleđe.Kelava je uspio obraniti nalet Porta, no na odbijenu loptu stiže kapetan, iskusni Argentinac Lucho Gonzalez i posprema je u mrežu za 1:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Dinamo ipak nije odustajao.

Uz ulaske Beqiraja i Carrasca, Modri su zaprijetili i nakon jednog prekida, kada je Helton pogriješio i potom se ispravio nakon atraktivnog pokušaja Tonela, a Carrasco je iz Portova vratara izvukao dvije obrane, uključujući i onu u 78. minuti, kada je iz rašlji izvadio loptu koju su mnogi već vidjeli u mreži.

Porto je sve dileme mogao riješiti u 64. i 79. minuti, ali je prvo Jamesu Rodriguezu sjajno obranio Kelava, dok je pričuva Kleber iz vrlo izgledne situacije pucao pokraj gola.

U završnici je Čačić pokušao i s oporavljenikom Kovačićem, a Kelava je morao braniti i dobar udarac Atsua. Naposljetku je Porto udvostručio svoju prednost i Zagreb napustio s 2:0 u džepu - u drugoj minuti sudačke nadoknade u protunapadu je na desnoj strani nečuvan ostao Steven Defour i mirno matirao Kelavu.

Tako je Dinamo i ove sezone porazom krenuo u Ligu prvaka, nakon prošlogodišnjeg poraza od Real Madrida 1:0 na Maksimiru.

No, igrači hrvatskog prvaka, iako su opet ostali praznih ruku, ostvarili su jedan željeni cilj. Pružili su solidan otpor objektivno snažnijem suparniku, a sljedeći će im ispit biti gostovanje u Kijevu.

Izvor: Hrsport.net

Piše: HRsport
18.09.2012. 23:00:43
Novi komentar
nužno
nužno