« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Dinamo ipak na Kajzericu

Povjerenstvo za izgradnju stadiona odustalo od Laništa i Blata jer Grad nije vlasnik zemljišta

Zagrepčani će u svibnju na referendumu odlučiti hoće li Dinamo i dalje biti stanovnik Maksimira ili se seli na Kajzericu
Zagrepčani će u svibnju na referendumu odlučiti hoće li Dinamo i dalje biti stanovnik Maksimira ili se seli na Kajzericu (Josip Bistrović)
Više o

Dinamo

,

Maksimir

Povjerenstvo za izgradnju stadiona sljedeći tjedan predložit će Poglavarstvu lokaciju za moguću izgradnju novog Dinamova stadiona, kao alternativu dovršetku gradnje maksimirskog stadiona.

Predsjednica povjerenstva i zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić novinarima je otkrila da je ta nova lokacija na Kajzerici, te da uključuje i zapadni dio Zagrebačkog velesajma

Konji i majmuni se ne bune
Na upit okupljenih novinara hoće li stadionska buka smetati konjima na hipodromu, zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić izrazila je nadu da će s konjima biti sve u redu, baš kao što se ni majmuni u maksimirskom zoološkom vrtu nikada nisu bunili. -Ne mogu znati emocije konja i majmuna - povjerila nam se Kuhta Jeličić.
‘Povjerenstvo se odlučilo za tu lokaciju nakon što je razmotrilo i druge dvije - na Laništu i u Blatu. Na Laništu Grad nema dovoljno veliko zemljište za potrebe stadiona, a lokacija u Blatu predviđena je za gradnju toplica zbog izvorišta tople vode’, kaže Kuhta Jeličić, te dodaje: ‘Općenito, nema dovoljno lokacija u gradu za svu potrebnu infrastrukturu. Lokacija na kojoj bi se mogao graditi Dinamov stadion, kao zamjena za maksimirski, mora biti dostatne veličine i u čistom gradskom vlasništvu, inače se ne bi mogao raspisati natječaj za gradnju stadiona javno-privatnim partnerstvom’.

Zagrepčani će u svibnju na referendumu odlučiti jesu li za dovršetak gradnje Dinamova stadiona na sadašnjoj lokaciji u Maksimiru ili su za gradnju novog stadiona na Kajzerici, rekla je Kuhta Jeličić. Da bi građani mogli izabrati, morat će znati kako bi stadioni trebali izgledati i koliko će stajati. 

Piše: dm
25.01.2008. 00:10:39
Novi komentar
nužno
nužno