« Kultura
objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana
OSVRT

Dina Jakšić Pavasović izlaže u Galeriji malih formata u Bolu

Vrlo izazovan i zanimljiv slikarski opus, prepun vitaliteta i teško mjerljivog energetskog naboja, izvire iz svakog četvornog centimetra slike

Dina Jakšić Pavasović
Dina Jakšić Pavasović (Arhiva)
Više o

izložbe

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Dina Jakšić Pavasović

Akademska slikarica i doktor umjetnosti Dina Jakšić Pavasović istaknuta je suvremena hrvatska likovna umjetnica, autorica je kompleksnog opusa, čest izlagač na brojnim izložbama u domovini i inozemstvu, 11.6.2023., predstavlja se s novom samostalnom izložbom u Galeriji malih formata u Bolu na otoku Braču.

Gđo Jakšić Pavasović, izlažete u Bolu.

- Dakle to je izložba minijatura u poznatoj Galeriji malih formata u Bolu na otoku Braču. Galerija je nastala donacijom kolekcionara Ivice Karninčića mjestu Bolu. Stalni postav galerije okuplja sva važna imena hrvatske umjetničke scene (stare generacije i mlađe generacije). 

Naziv Vaše izložbe je Mali format velike slike.

- Naziv moje izložbe je "Mali format velike slike" što bi obuhvatilo ideju slikarskog zanosa velikih platna koje sam pokušala prenijeti u mali format. Također slike kad su posložene sve skupa mogu (a i ne moraju) činiti jednu cjelinu. Pa čak ako im se i promijeni razmještaj i dalje čine cjelinu.

Izložba Dina Jakšić Pavasović obilježena je impulzivnim, žestokim kolorom juga, snažno nanesenih boja na platnu i nizom apstraktnih fluktuirajućih motiva , izrazito dominantnih, u vrlo živoj kompoziciji slika.

Razigrani ritam, nepredvidljiv i nezaustavljiv raznovrsnih formi u kontinuiranom kretanju između oblaka, nanosa različitih boja, odjekuje, čujemo i opažamo promjene, gibanje, izmjene.

Vrlo izazovan i zanimljiv slikarski opus, prepun vitaliteta i teško mjerljivog energetskog naboja, izvire iz svakog četvornog centimetra slike.

 

Doista, uzbudljiv ciklus, vibrantan.

Piše: Miroslav Pelikan
24.06.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno