« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
NAGRADE

Deutsche Telekomu dodijeljeno prestižno priznanje European 5G Pioneer Award

Dobitnik ovogodišnjeg priznanja European 5G Pioneer Award dokazuje kako je komercijalno uvođenje 5G mreže u Europu pred nama

Nagrada u pravim rukama
Nagrada u pravim rukama (Deutsche Telekom)
Više o

Deutsche Telekom

,

5G

,

MWC 2019

Na ovogodišnjem  MWC-u u Barceloni, prestižnom svjetskom događaju koji okuplja najveće globalne stručnjake i prezentira inovacije u području mobilnih tehnologija, Deutsche Telekomu je uručeno posebno priznanje European 5G Pioneer Award.

Radi se o nagradi koja je potvrdila kako je upravo Deutsche Telekom predvodnik u procesu komercijalnog lansiranja 5G usluga u Europi koje obuhvaća pripremu mrežne infrastrukture i razvoj 5G ekosustava. Nagradu su dodijelili GSMA, organizator MWC-a, i Europska komisija, a ista je dio kategorije Izvanrednih postignuća čiji je zadatak istaknuti pojedince i kompanije s iznimnim doprinosom u povezivanju digitalnog društva.

„Dobitnik ovogodišnjeg priznanja European 5G Pioneer Award dokazuje kako je komercijalno uvođenje 5G mreže u Europu pred nama. Vjerujemo kako će i ostali ključni akteri slijediti primjer DT-a kako bi se potpuno razvili 5G ekosustavi", tvrdi Roberto Viola, predstavnik Europske komisije.

Ova nagrada od velikog je značaja i za Hrvatsku te dodatno potvrđuje ispravan smjer Hrvatskog Telekoma, sastavnoga dijela DT grupe, u predvođenju procesa digitalne transformacije hrvatskoga društva. Kvaliteta mobilne mreže u Hrvatskoj u samom je vrhu Europe i čitavog svijeta, a kontinuirana ulaganja u modernizaciju efikasno pripremaju infrastrukturu za uvođenje 5G funkcionalnosti. Hrvatska je također i na zavidnoj razini po pitanju razvoja mreže koja će omogućiti pružanje najvećih brzina korisnicima mobilnih usluga, a upravo je modernizacija mreže, projekt čija vrijednost premašuje milijardu  kuna, najveća investicija u stvaranje gigabitnog društva u Hrvatskoj. Fokus je na modernizaciji radijske mreže prema SRAN konceptu - tehnologiji koja osigurava koegzistenciju 2G, 3G, 4G i 5G mreže na istoj opremi, višestruko povećava kapacitet 4G mreže i osigurava funkcionalnost Interneta stvari (IoT). Nova oprema koja se postavlja osigurava bolju pokrivenost mreže i troši manje energije. Trenutan rezultat je potpuno modernizirana mreža u čitavoj Istri, Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu, a do kraja tekuće godine cilj je i ostale dijelove Hrvatske na isti način potpuno pripremiti za implementaciju 5G tehnologije.

Raznim i učestalim projektima i demonstracijama konstantno se podiže svijest hrvatskog društva o mogućnostima i prilikama koje će otvoriti uvođenje 5G mreže te se stvara okruženje za digitalizaciju društva. I nedavno priznanje u obliku međunarodnog certifikata P3 - BEST in Test, dodatna je potvrda kako se kvalitetno stvaraju uvjeti za ovu vrstu tehnološke revolucije u Hrvatskoj. Uvođenje 5G mreže omogućit će transformaciju čitavog društva na način da će otvoriti spektar dodatnih mogućnosti korištenja mobilnih tehnologija koje će promijeniti živote ljudi nabolje i unaprijediti gospodarstvo.

27.02.2019. 14:31:00
Novi komentar
nužno
nužno