« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
AMBICIOZNO

Deutsche Telekom do 2015. planira udvostručiti prihode od novih tehnologija

Internetske usluge, mobilni Internet, Umrežena kućanstva i T-Systems kroz pet bi godina s Intelligent Networksom trebali generirati gotovo polovinu prihoda DT-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Deutsche Telekom

,

rast prihoda

Deutsche Telekom (DT) u srijedu je objavio da planira do 2015. udvostručiti prihode u pet segmenata utemeljenih na novim tehnologijama na gotovo 30 milijardi eura.

Internetske usluge, mobilni Internet, Umrežena kućanstva (Connected Homes) i T-Systems, koji trenutno zajedno donose manje od 25 posto tvrtkinih prihoda, trebali bi do 2015. zajedno s Intelligent Networksom generirati gotovo polovinu DT-ovih prihoda, kazao je izvršni direktor DT-a Rene Obermann.

Grupa tako planira u navedenom razdoblju povećati prihode od usluga mobilnog interneta na 10 milijardi eura, sa 4,0 milijarde u 2009.

Prihodi od internetskih usluga, s posebnom fokusom na ponudu zabavnih sadržaja, trebali bi se povećati sa sadašnjih 800 milijuna na dvije do tri milijarde eura.

U segmentu 'inteligentnih' mreža u području energetike, zdravstvene skrbi, medija i automobilske industrije očekuje se rast prihoda na oko 1,0 milijardu eura. Tako DT-ove mreže i usluge omogućuju klijentima pristup aplikacijama drugih kompanija, primjerice za pružanje usluga medicinske skrbi putem najnovije generacije mobilnih telefona, odnosno za uslugu telemetrije vozila.

Prihodi u segmentu umreženih kućanstava, uključujući i širokopojasni pristup Internetu, trebali bi porasti sa sadašnjih pet milijardi na oko sedam milijardi u 2015., a u segmentu T-Systemsa vanjski bi prihodi trebali narasti za dvije milijarde, na osam milijardi eura, i to poglavito od usluga najma aplikacija (cloud computing).

U Njemačkoj u razdoblju od 2010. do 2012. DT Grupa namjerava investirati oko 10 milijardi eura u optičke kablove, nove tehnologije mobilnih komunikacija i u informatičko-tehnološke procese kako bi klijentima omogućila veću brzinu i nove proizvode.

U Grupi napominju i da planiraju ulaganja na drugim europskim tržištima no ne navode nikakve pojedinosti. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 18:09:34
Novi komentar
nužno
nužno