« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Deseta obljetnica Ženske grupe "Korak"

22. rujna - Nacionalni dan borbe protiv nasilja

Sadika Zvirkić, voditeljica Ženske grupe
Sadika Zvirkić, voditeljica Ženske grupe "Korak" (Nikola Ljubojević/CROPIX)
Više o

obiteljsko nasilje

,

Sadika Zvirkić

,

Korak

,

Herona

,

Nacionalni dan borbe protiv nasilja

U deset godina djelovanja Ženskoj grupi "Korak" obratilo se više od deset tisuća žena za pomoć, a gotovo osam tisuća dobilo je neki oblik stručne psihosocijalne ili pravne pomoći, kazala je na tiskovnoj konferenciji u povodu obljetnice voditeljica Sadika Zvirkić.

Po njezinim riječima u četiri godine, koliko "Korak" ima i Tajno sklonište za pomoć ženama i djeci, žrtvama nasilja u obitelji, do sada je boravilo 259 žena i 434 djece (trenutačno 18 žena i 43 djece).

Svečanost obljetnice s priznanjima najzaslužnijima održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića i Hrvatskog sabora u Gradskom kazalištu "Zorinu domu" 22. rujna, na Nacionalni dan borbe protiv nasilja.

U daljnjem djelovanju nastavlja se rad Savjetovališta i Tajnog skloništa s 50 postelja i radionicom za radnu okupaciju, ali je nova zadaća ekonomsko osnaživanje žena žrtava nasilja.

Nakon završena projekta "Sljedeći korak - socijalna zadruga", provedena uz novčanu potporu EU-a, osnovana je Zadruga "Herona", u kojoj će žene moći privrjeđivati, a dobit te zadruge će se ulagati u Tajno sklonište Ženske grupe "Korak", najavila je Zvirkić. (HINA)

15.09.2008. 21:37:54
Novi komentar
nužno
nužno