« Blogosfera
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Depresija nakon povratka s godišnjeg odmora i kako se boriti protiv nje

Ljudima koji žive sami nije lako vratiti se u svakodnevicu

Fotografija vijesti
Više o

godišnji odmor

,

nered

Littleblack.blog.hr napisala je post o depresiji koja pojedine ljude uhvati nakon što se vrate s godišnjih odmora, naročito one koji žive sami.

‘Dočekao me je prazan frižider i nitko da me na ulazu zagrli i pita kako je bilo. Dočekalo me pokvareno voće i povrće i puna vrećica smeća koju nisam bacila prije nego šta sam otišla na more. Dočekalo me posušeno cvijeće i ustajali zrak u stanu. Bacila sam torbe na pod hodnika i tiho uzdahnula.

Puna sam bila očekivanja i spremna sam bila na povratak njemu. Ali ona sumnja koja nas čini ljudima natjerala me da vidim na čemu sam. Da vidim da li me želi. Na moj prijedlog dobila sam najhladniji i najodjebovniji odgovor ikad. Očito i nije tako sjajan čovjek za kakvog sam ga smatrala. Da je htio da dođem, on bi to rekao svojoj ribici. Krasno... Da nisam otišla odmah van, plakala bih danima.

Jel ću se uskoro osjećat sretno i zaljubljeno? Jel sam toliko puna loše karme da se ne moze izrodit malo sreće za mene?

NEREDBlogericu je nakon povratka s mora dočekao neuredan stan prepun trulog voća i povrća. Skoro je zaplakala.

Krećem se asimilirati u svakodnevnicu.Svi me pitaju u kojem sam gradu i da li idem kući. Osjećam se kao u čistilištu,kao da se čeka od mene šta ću dalje i kako dalje. A ja to ne znam i ne osjećam da se moram pomaknut.

Htjela bi se radoholičarski bacit na neki posao,a sjedim ili spavam. Htjela bit sredit stan za novi život a stvari mi još razbacane stoje na podu hodnika. Donji veš i kišobran, kupaći i gel za tuširanje čekaju svoje staro mjesto,da ih se pospremi...   (METRO)

08.08.2008. 00:50:36
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    bgreda
    21.08.2009. 10:55
    Problem je u tome što čovjeka baca u brige i depresiju nešta što drugima i ne smeta.Ja se sve teže borim,moram ponovo kod ljekara jer se terapija koju imam poslije nešto više od mjesec dana uspjeha pokazala kao nedovoljna ili pogrešna.Kako sam došau to stanje,konkretno ni sam neznam jer je more mogućih uzroka a ja neznam pravi a pokazalo se ni ljekar.Mučenje je to gore od fizičke boli.Kako se spasiti i izliječiti ko to zna.Promjena života možda ali kako i je to moguće pogotovu kada se dotiče po logici i drugih ljudi iz okruženja.
    I da dodam,lijep tekst,pa bi volio čuti šta autor čini u takvim trenutcima?
  2. avatar
    ivan
    09.09.2013. 16:30
    Poslje dugog godisnjeg da se izbjegne depresija ljepo je otici na jedan vikend u hotel,wallnes,da se opustite i lakse prebrodite povratak u radno okruženje.vikend za dvoje
Novi komentar
nužno
nužno