« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ODVJETNIK MANNIS:

Dennis Hopper umire od raka, ne može primiti kemoterapiju

Navodi glumčeva odvjetnika proturječni su prijašnjim tvrdnjama da Hopper ima dobre izglede za izlječenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

rak prostate

,

Dennis Hopper

Glumac Dennis Hopper je smrtno bolestan od raka prostate i ne može primiti kemoterapiju, naveo je njegov odvjetnik u podnesku sudu, prenosi u četvrtak The Los Angeles Times u web izdanju.

Odvjetnik Joseph Mannis opisao je teško stanje zvijezde kultnog filma Easy Rider, u podnesku od srijede, uz tvrdnju da glumca zbog toga ne može ispitati odvjetnik njegove supruge u brakorazvodnoj parnici. Njegovi su navodi u proturječju s prethodnim podnescima u parnici, koji su govorili o Hopperovim dobrim izgledima za izlječenje, navodi LA Times. Hopper (73) i njegova supruga Victoria, uključeni su u ogorčenu sudsku bitku, otkako je glumac u siječnju zatražio okončanje 14-godišnjeg braka. Ona je podnesku sudu navela da Hopper želi razvod kako bi je isključio iz nasljedstva, što je on opovrgao.

Prema kalifornijskom zakonu o nasljeđivanju, bračni drug ima pravo naslijediti svu zajedničku imovinu stečenu u braku. Prema navodima liječnika Davida Agusa, kojega u podnesku citira odvjetnik Mannis, Hopper jedva da teži 45 kg, izuzetno je slab i ne može izdržati dulje razgovore. Agus ističe kako bi ispitivanja na sudu "moglo ugroziti njegovu sposobnost da prebrodi sadašnju zdravstvenu krizu".

Liječnik je također naveo, kako je odobrio Hopperu da se u petak pojavi na dodjeli zvijezde na Stazi slavnih u Hollywoodu, jer će to vjerojatno biti pozitivno iskustvo. Hopper je u veljači sudu podnio izjavu u kojoj je naveo da prolazi obećavajući tretman kemoterapije, te kako se nada da će postupak biti uspješan i da će se uskoro vratiti svom životu i radu. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 21:20:00
Novi komentar
nužno
nužno