« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
VESNA ŠKARE-OŽBOLT

Demokratski centar vraća se na scenu

Stranka Demokratski centar nastoji vratiti snagu koju je nekad imala, te se sada s tim ciljem organiziraju županijske skupštine i biraju nova vodstva

Fotografija vijesti
Više o

Demokratski centar

,

Vesna Škare-Ožbolt

Stranka je, kazala je Škare-Ožbolt, ojačala u Zadarskoj, Karlovačkoj županiji, Zagrebačkoj županiji, gradu Zagrebu i cijeloj Slavoniji, a tek treba ojačati u Primorju i Istri, te u Međimurju i Varaždinu, prenosi Hina. 

Budući da je danas Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ali i obljetnica završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, Škare-Ožbolt je kazala da je nedavno dobila za svoj osobni doprinos mirnoj reintegraciji priznanje Srpskog narodnog vijeća (SNV), a prošle godine priznanje hrvatskih branitelja, te je dodala „valjda sam jedina osoba u zemlji koja je i od Hrvata i od Srba dobila priznanje za istu tvar".

Vesna Škare-Ožbolt kaže da će se DC zauzeti da se u Hrvatskoj u slijedećih šest mjeseci ne započne predizborna kampanja, da bi se dobilo dovoljno vremena za koncenzus svih stranaka na uspostavi jasnog smjera razvoja u gospodarskom smislu.

"U godini smo završetka pregovora za ulazak u Europsku uniju i krajnji čas je da se pokrene gospodarski razvoj, utvrdi smjer, da bi se potom mogao što prije dostignuti stupanj razvijenosti kakav imaju zemlje Europske unije", kazala je.

Iako je nedavno izjavila da slučaj Ive Sanadera asocira na rumunjskog diktatora Ceausesca, Škare Ožbolt se večeras usprotivila tezi da je u Hrvatskoj moguć i tuniski scenarij, jer hrvatska ima izgrađene demokratske standarde, te je ustvrdila da će i parlamentarni izbori biti demokratski i to u redovno vrijeme.

15.01.2011. 20:55:21
Novi komentar
nužno
nužno