« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
1:0

David Villa zabio za pobjedu Španjolske nad Portugalom

Španjolska je protiv slabog Portugala izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje ju čeka Paragvaj

Španjolska SP JAR
Španjolska SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

David Villa

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

Terminal Club

,

sarkazam

Španjolska je u susretu osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi pobijedila Portugal 1:0. Pogodak odluke zabio je David Villa u 63. minuti. Bio je to njegov četvrti gol na prvenstvu čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Argentincem Higuainom i Slovakom Vittekom.

U 34. međusobnom ogledu reprezentacija s Pirinejskog poluotoka Španjolska je ubilježila 16. pobjedu. Portugal je ostao na pet trijumfa, a 12 susreta je završilo bez pobjednika. Posljednji put igrali su prije šest godina na Europskom prvenstvu u Portugalu kada je domaćin slavio 1:0.

Španjolska je sjajno otvorila utakmicu i već u prvoj minuti je mogla doći do vodstva, no Eduardo je obranio Torresov udarac sa 16 metara. Furija je zaprijetila i u trećoj minuti, no Eduardo je ponovo odlično reagirao na udarac Davida Ville. Novo pojačanje Barcelone je zaprijetilo i u sedmoj minuti, dok je Torres u 12. minuti pucao pored gola. U tim trenucima Portugal je bio na konopcima i samo se čekao nokaut, no Furija nije uspjela iskoristiti bolje otvaranje utakmice.

Španjolska SP JARSredinom prvog dijela Portugal dolazi do daha, a prva opasnost pred vratima Ikera Casillasa stigla je u 21. minuti kada je Tiago pucao s 20 metara, no španjolska 'jedinica' je vrhovima prstiju odbila loptu. U nastavku utakmice Portugal je bio bolji i do konca poluvremena imao je tri izgledne prilike, no Ronaldo, Almeida i ponovo Tiago nisu bili precizni.

U drugom dijelu Španjolska je bila apsolutno bolja i zasluženo je stigla do pobjede. Trenutak odluke dogodio se u 63. minuti kada je Villa nakon sjajne Xavijeve asistencije petom svladao Eduarda. Portugalski vratar je obranio njegov prvi udarac, no Villa je odbijenu loptu znalački spremio u mrežu.

Sedam minuta kasnije portugalskim vratima je zaprijetio i Ramos, a u 76. minuti ponovo Villa, no Eduardo je večeras bio apsolutno najbolji igrač u portugalskim redovima. Nakon postignutog gola Furija je "sakrila" loptu i do konca utakmice Portugal niti jednom nije zaprijetio Casillasu. Očajno drugo poluvrijeme Portugalaca upotpunio je Ricardo Costa koji je u 89. minuti dobio crveni karton zbog udaranja Capdevile.

ŠPANJOLSKA: Casillas - Ramos, Pique, Puyol, Capdevila - Xabi Alonso (od 90. Marchena) Xavi, Iniesta, Busquets - Torres (od 59. Llorente), Villa (od 88. Pedro)

PORTUGAL: Eduardo - Bruno Alves, Ricardo Costa, Carvalho, Coentrao - Meireles, Pepe (od 72. Mendes), Tiago, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa (od 72. Liedson) - Hugo Almeida (od 59. Danny).

Parovi četvrtfinala:

Petak, 2. srpnja:

16.00 Port Elizabeth: Nizozemska - Brazil

20.30 Johannesburg: Urugvaj - Gana

Subota, 3. srpnja:

16.00 Cape Town: Argentina - Njemačka

20.30 Johannesburg: Paragvaj - Španjolska

(hina/metro-portal)

29.06.2010. 23:35:14
Novi komentar
nužno
nužno