« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HRVOJE VOJKOVIĆ:

Darinko Kosor želi kontrolirati Croatia osiguranje

Od kad je izabran za predsjednika HSLS-a Kosor je posvećen gotovo isključivo destabilizaciji vladajuće koalicije, tvrdi Vojković

Darinko Kosor
Darinko Kosor (Neja Markičević/)
Više o

HSLS

,

Croatia osiguranje

,

Darinko Kosor

,

Hrvoje Vojković

Predsjednik Uprave Croatia osiguranja i potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković priopćio je danas kako više ne želi sudjelovati u političkom projektu predsjednika HSLS Darinka Kosora, te je najavio pokretanje odgovarajućih postupaka pred nadležnim tijelima kako bi "spriječio Kosorovo daljnje nemoralno i protupravno postupanje".

"Uvjeren sam da će ova moja odluka stvoriti pretpostavke da se nastavak poslovanja Croatia osiguranja ubuduće promatra isključivo kroz prizmu struke i vrednuje na temelju ekonomskih kriterija uspješnosti poslovanja, a sukladno dosadašnjoj dobroj praksi Nadzornog odbora", ističe Vojković u priopćenju.

Osvrćući se na medijske napise o nepravilnosti u poslovanju Croatia osiguranja Vojković je istaknuo kako je glavni strateg i operativac te "medijsko-političke operacije" nedavno izabrani predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Vojković navodi tri motiva Kosorovog navodnog "privatnog rata" protiv njega: osobna netrpeljivost, nastojanje da na čelno mjesto u Croatia osiguranju postavi osobu preko koje bi kontrolirao poslovne procese tvrtke, te strah od političke konkurencije unutar stranke s obzirom na Vojkovićev snažni izborni legitimitet.

U nepuna tri mjeseca otkako je izabran na mjesto predsjednika stranke Kosor je, po Vojkovićevim tvrdnjama, posvećen gotovo isključivo destabilizaciji vladajuće koalicije, ugrožavanju vjerodostojnosti stranke i obračunavanju s unutarstranačkim neistomišljenicima.

Što se tiče poslovanja Croatia osiguranja Vojković ističe da je u njegovom mandatu, usprkos snažnoj konkurenciji na hrvatskom osigurateljnom tržištu povećana dobit, stabiliziran je udio na tržištu, a protekla krizna godina završena je s dobiti većom od planirane.

Vojković odbacuje i Kosorove tvrdnje prema kojima je on prijetio ili poslao prijeteću poruku premijerki.

"Riječ je o navodno kompromitirajućim informacijama o financiranju premijerkine predsjedničke kampanje. Iako smo oboje, premijerka i ja, odlučno i u više navrata demantirali napise, kolega Kosor je unatoč tome višekratno uznemiravao javnost inzistirajući na istim netočnim tvrdnjama", stoji u priopćenju.

Također ističe da Croatia osiguranje nikada nije, neposredno ili posredno financirala bilo čiju političku kampanju, pa tako ni predsjedničku kampanju Jadranke Kosor.

Mediji su ovih dana špekulirali kako bi Središnje vijeće i Predsjedništvo HSLS-a u srijedu trebalo raspravljati o Vojkovićevoj suspenziji s mjesta potpredsjednika stranke. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 16:12:45
Novi komentar
nužno
nužno