« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Daria Goffman - NeuBaudelaire @ hacklab01.org

NeuBaudelaire je mistična sintetička aluzija, nova vizija Baudelaireovih pjesama - neuralna mreža koja sama uči stvarati pjesme temeljene na Baudelaireovim djelima

Daria Goffman - NeuBaudelaire
Daria Goffman - NeuBaudelaire (Arhiva)
Više o

Daria Goffman

,

NeuBaudelaire

,

hacklab01.org

Gdje: hacklab01.org (klik na link na vrhu stranice)
Kada: 9. - 20. studenog 2021.
Program se odvija na engleskom jeziku!
Raspored i prijave na linku.

NeuBaudelaire je mistična sintetička aluzija, nova vizija Baudelaireovih pjesama - neuralna mreža koja sama uči stvarati pjesme temeljene na Baudelaireovim djelima i pretvara ih u vizuale slične slikama iz snova.

Rezidencija se održava online, na hacklab01.org gdje umjetnica kroz niz interaktivnih prezentacija i radionica pruža uvid u svoj rad u periodu od 9. do 20. studenog 2021.

O Dariji Goffman:

Zanima ju sve što vezano uz koncepte umjetne inteligencije. Razvija scenarije za pozitivan "smak svijeta" koji će čovječanstvu omogućiti da zamisli razvoj civilizacije i nadopuni vlastitu evoluciju digitalnom komponentom - evolucijom strojeva. U svojoj umjetničkoj praksi istražuje i kako umjetna inteligencija vidi ljude. Svojim radovima ispituje teme kao što su anonimnost, podatkovni oblaci te efekt "jezive doline".

Bavi se skupnim i individualnim projektima za izradu različitih audio-vizualnih instalacija koristeći XR tehnologije, digitalne performanse, generativnu grafiku, video mapiranje, dinamičku rasvjetu, pa čak i uličnu umjetnost.

2021. godine magistrira na programu Digitalna umjetnost Dalekoistočnog federalnog sveučilišta s radom na temu Etika u komunikaciji strojeva.

Sudjeluje na izložbama i festivalima, od kojih je recentna izložba "Datasets vs. Mindsets" postavljena kao dio festivala ArsElectronica.

Web stranica: gogoffman.art

Hacklab01 je projekt u partnerstvu AKC i umjetničke organizacije Format C te ga financijski podržavaju Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

30.10.2021. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno