« Rukomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
HRVATSKOJ MALO FALILO

Danska domaćin Europskog prvenstva u rukometu 2014.

Na kongresu Europske rukometne federacije u Kopenhagenu danas je odlučeno da će domaćin EP 2014. za rukometaše biti Danska

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

rukomet

,

Europsko prvenstvo u rukometu

,

Danska

,

domaćin

Za domaćinstvo se natjecala i Hrvatska, koja se kandidirala zajedno s Mađarskom, no Danska je pobijedila sa 2 glasa više. Rezultat glasovanja bio je 24-22, uz jedan suzdržani glas, dok dvije države članice EHF uopće nisu glasale, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

"Dali smo sve od sebe, no Danci su ipak uspjeli iskoristiti prednost domaćina kongresa. Rezultat pokazuje i našu snagu, uspjeli smo dobiti toliko glasova na njihovom terenu usprkos snažnoj podršci Dancima na ovom kongresu. Za njih je čak lobirao i njihov princ prestolonasljednik Frederik. Kad god uđemo u arenu, svjesni smo da možemo i izgubiti i preostaje nam samo čestitati pobjedniku", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Hrvatska je odlično odradila kandidaturu i prezentaciju, na kraju ostaje zadovoljstvo da su nam za to čestitali i sami Danci kao i većina sudionika kongresa ističući da bolju prezentaciju do sad nisu vidjeli. No, ovaj puta presudila je činjenica da su Danci bili domaćini kongresa. Hrvatsku prezentaciju osmislio je Nenad Tunuković iz tvrtke "Tuna-art", a prezenterice su bile Mia Šlogar i Jelena Toth, navodi se u priopćenju HRS-a.

25.09.2010. 14:23:01
Novi komentar
nužno
nužno