« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
2. DO 6. VELJAČE

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Na Danima Nikole Tesle od 2. do 6. veljače održat će se kazališna predstava ''Radio Tesla'', kao i četiri predavanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Tehnički muzej

,

Dani Nikole Tesle

,

zagreb-info

,

Vladimir Paar

,

Zorica Civrić

,

Radio Tesla

Tijekom "Dana Nikole Tesle", od 2. do 6. veljače, u Tehničkom muzeju u Zagrebu bit će održana četiri predavanja i predstava kazališta Tvornica lutaka "Radio Tesla" u režiji Marija Kovača na tekst Filipa Šovagovića, izvijestili su danas iz tog muzeja.

Predavanje pod nazivom "Ja sam u New Yorku, ali je moje srce na Niagari", što su riječi koje je Tesla upisao u knjigu dojmova nakom prvog obilaska Niagare, održat će 2. veljače inženjerka Zorica Civrić, donedavna kustosica Muzeja Nikole Tesle u Beogradu, a sada viši kustos u beogradskom Muzeju nauke i tehnike. Civrić će 3. veljače održati predavanje "Tesla i Morgan".

Akademik Vladimir Paar će 4. veljače održati predavanje o Nikoli Tesli kao fizičaru, a Tomislav Petković sa Zavoda za primijenjenu fiziku FER-a 5. veljače drži predavanje "Teslino naslijeđe i njegova energetsko-moralna paradigma u okviru ICHST 2009. u Budimpešti". Sva četiri predavanja u Tehničkom muzeju započinju u 18 sati.

Predstava "Radio Tesla" koju izvode glumci Sven Jakir, Robert Ugrina i Petra Radin bit će izvedena u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u petak, 5. veljače, u 20 sati i u subotu, 6. veljače, u 11 sati. (hina/metro-portal)

29.01.2010. 16:41:20
Novi komentar
nužno
nužno