« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
COOL

Danci su najsretniji na svijetu

Ključ je u poštovanju i prihvaćanju različitih načina života, tako da u tom segmentu ne postoje tabu teme, niti općedruštveno prihvaćen ispravan ili neispravan stil života

U Danskoj je sve moguće i prihvatljivo
U Danskoj je sve moguće i prihvatljivo (Wikipedia)
Više o

sreća

,

Danska

,

način života

,

stil života

,

indeks životnog zadovoljstva

Danci su najsretniji na svijetu, pokazalo je istraživanje indeksa životnog zadovoljstva, a za njima slijede Finci, Švicarci, Norvežani i Šveđani. Misterija danskog zadovoljstva životom zaintrigirala je BBC koji je o tome napravio reportažu.

Naime, Danci ne zarađuju ni izbliza najviše, bitno manje od, recimo, Britanaca, no očito se radi o životnom stilu. Primjerice, u Danskoj se ne radi do kasnih večernjih sati, normalno je družiti se s osobama potpuno različitog socijalnog statusa, a nitko ne pati na marke i glamur.

Danski profesor Christian Bjornskov pojašnjava da su Danci sretni i zadovoljni jer ih ne zanima socijalni status u društvenim odnosima i ne vole pokazivati svoje uspjehe, iako su prilično ambiciozni po karakteru.

Ključ je u poštovanju i prihvaćanju različitih načina života, tako da u tom segmentu ne postoje tabu teme, niti općedruštveno prihvaćen ispravan ili neispravan stil života. Upravo takav stav omogućava svakome da se pronađe u potpunosti i bude i dalje integriran u društvo kao ravnopravan član. 

Zemlja čuda za naš mentalni sklop, nije li?

09.08.2013. 14:07:00
Novi komentar
nužno
nužno