« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Danas još lijepo, sutra stižu oluje

Prognoza vremena govori da nam ćudljivo ljeto ne da mira - nakon par dana lijepog vremena ponovno stiže pogoršanje, kiša i oluje

I opet nas očekuju grmljavinske oluje
I opet nas očekuju grmljavinske oluje (Arhiva)
Više o

vrijeme

,

prognoza vremena

,

pogoršanje vremena

Prognoza vremena kaže da će danas biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Ujutro po kotlinama i uz rijeke kratkotrajna magla. Mala vjerojatnost za poneki poslijepodnevni pljusak postoji na krajnjem istoku. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Vjetar slab, na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak.

No, već sutra bit će druga priča - postupan porast naoblake sa zapada uz kišu, pljuskove i grmljavinu te zahladnjenje, najprije na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima, a do kraja dana i u većem dijelu unutrašnjosti.

Pljuskovi mjestimice na zapadu i istoku zemlje mogu biti izraženiji. U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano i vruće. Zapuhati će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu u početku slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u drugom dijelu dana na sjevernom dijelu zapuhat će umjerena i jaka, na udare podno Velebita i olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka od13 do 18, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna između 19 i 24, u Slavoniji i Baranji do 27, a u Dalmaciji između 29 i 32 °C. 

09.08.2016. 10:16:00
Novi komentar
nužno
nužno