« Fun
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
HE HE

Danas je Dan ružnih božićnih džempera, pokažite svoj!

Ukoliko vam nedostaje ideja (i za odjevnu kombinaciju i Božićni poklon), možete se inspirirati stotinama slika objavljenima na Googlu ili pak na Twitteru

Evo, recimo, ovakav ...
Evo, recimo, ovakav ... (Twitter)
Više o

#uglysweater

,

božićni džemper

Radi se o tradiciji koja u nas još nije zaživjela, a dolazi iz anglosaksonske kulture te se polako proširila po svijetu. 16. prosinca se diljem svijeta obilježava "dan ružnih božićnih džempera", te se tom prilikom organiziraju uredske zabave na kojima se uzvanici trebaju pojaviti odjeveni u što kričavije, kičastije, ružnije džempere. 

Tradicija božićnih džempera na početku je bila lišena svake ironije i podrazumijevala je tek poklanjanje (ručno) pletenih džempera, sa motivima poput božićnog drvca, sobova, snježnih pahuljica, često pomalo kićastih i žarkih boja.

2002. godine dvojica su studenata iz kanadskog Vancouvera organizirala zabavu "ružnog božićnog džempera", na kojoj su se svi uzvanici trebali pojaviti u ružnom božićnom džemperu, a na kraju večeri je dodijeljena nagrada za najružniji džemper.

Ovaj se koncept otada proširio po svijetu i postale su iznimno popularne uredske zabave "ružnog božićnog džempera".

Ukoliko vam nedostaje ideja (i za odjevnu kombinaciju i Božićni poklon), možete se inspirirati stotinama slika objavljenima na Googlu ili pak na Twitteru, pod hashtagom #uglysweater

Tweets sur #uglysweater

16.12.2016. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno