« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
UPOZORENJE

Danas je Black Friday, pazite na prevare!

Na stranicama društvenih mreža pojavljuju se oglasi koji zlonamjerno upućuju potencijalne kupce na navodno povoljnu kupnju: HOTSALE, 80% OFF, Discount Sale i slično

Crni petak dan je i za - prevare
Crni petak dan je i za - prevare (Arhiva)
Više o

HUB

,

prevare

,

online kupovina

,

Black Friday

Uoči Crnog petka Hrvatska udruga banaka uputila je upozorenje potrošačima: 

Ne nasjedajte na lažne on-line ponude i oglase. Na stranicama društvenih mreža pojavljuju se oglasi koji zlonamjerno upućuju potencijalne kupce na navodno povoljnu kupnju: HOTSALE, 80% OFF, Discount Sale i slično. Otvaranjem poveznice na takvim oglasima od korisnika se traži unos osobnih podataka za registraciju, a nakon odabira plaćanja otvara se stranica s početnim slovima http, umjesto https.

Riječ je o lažnim stranicama koje služe za prikupljanje i krađu osobnih podataka i podataka o kartici, a robu za koju misle da su je naručili, kupci nedobivaju! Na  taj  način  otuđeni podaci korisnika mogu se od strane lopova koristiti za plaćanje na drugim internetskim trgovinama, pri čemu korisnici te naknadno uočavaju da su njihovi računi terećeni za transakcije koje oni nisu izvršili.

Upozoravamo korisnike da pri kupnji na internetu obavezno: 

- sami upisuju web adresu prodajnog mjesta
- nikada na web adresu prodajnog mjesta ne dolaze putem poveznica (linkova) sa stranica društvenih mreža ili putem sličnih poruka 
- prije unošenja podataka o kartici provjere ima li internetska adresa na početku sličicu neotključanog lokota te provjere pripada li URL  adresa   prodajnom mjestu.
Na taj način korisnici će izbjeći troškove za transakcije koje nisu izvršili. 

24.11.2017. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno