« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Dan mladih na Cvjetnom trgu

Koncertom ‘Vrijeme je!’ sindikati žele ukazati na nezaposlenost i loš položaj mladih u društvu

Nakon koncerta mladi će pratiti utakmicu Hrvatska - Turska
Nakon koncerta mladi će pratiti utakmicu Hrvatska - Turska (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

sindikati

,

Cvjetni trg

,

nezaposlenost

,

Dan mladih

,

Davorin Bogović

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Hrvatska udruga sindikata Dan mladih, 20. lipnja, obilježit će koncertom na Cvjetnom trgu, te nizom popratnih informativnih događanja o mogućnostima zapošljavanja, deficitarnim zanimanjima, posredovanju pri zapošljavanju i raznim projektima zapošljavanja mladih.

Koncert pod nazivom ‘Vrijeme je! Pokreni se!’ počet će u 19 sati, a nastupit će Davorin Bogović i Route 66. Nakon koncerta, na Trgu je osiguran i prijenos četvrtfinalne utakmice Europskog prvenstva u nogometu Hrvatska - Turska.

Mladi bez poslaSindikati upozoravaju kako stopa nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj iznosi 30 posto i dvostruko je viša od stope nezaposlenosti cjelokupnog stanovništva. Sve to mladima otežava osnivanje obitelji. 

Tijekom cijelog dana mladi će na Cvjetnom trgu moći javno iznositi svoje stavove i mišljenja o socijalnoj i ekonomskoj situaciji u zemlji upisivanjem u ‘Knjigu žalbe’ koja će, nakon završetka kampanje, biti predana premijeru Ivi Sanaderu kako bi se iz prve ruke upoznao s problemima s kojima se susreću mladi na tržištu rada.

Nacionalne koordinacije mladih u sindikatima jugoistočne Europe, svaka na svoj način, obilježit će Dan mladih, pod geslom ‘Vrijeme je!’.   (METRO)

18.06.2008. 21:19:52
Novi komentar
nužno
nužno