« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
domaće je domaće

Dan Hrvatske kvalitete

Fotografija vijesti
Više o

hrvatski proizvodi

,

Hrvatska kvaliteta

,

Hrvatski dan kvalitete

U sklopu Europskog tjedna kvalitete te uoči Svjetskog dana kvalitete, koji se obilježava 13. studenog, danas je u organizaciji Hrvatskog društva za kvalitetu (HDK) obilježen Hrvatski dan kvalitete, ove godine pod sloganom "Bez kvalitete nema poslovnog uspjeha".

Otvarajući skup predsjednik HDK-a Božidar Ljubić kazao je kako kvaliteta mora postati strateško opredjeljenje Hrvatske u svim segmentima društva. Tada možemo biti sigurni, rekao je, da će uključivanje Hrvatske u Europsku uniju (EU) osigurati bolji život za sve građane.

Ljubić je najavio i kako će HDK biti domaćin 53. kongresa Europske organizacije za kvalitetu koji će se održati sredinom svibnja 2009. u Dubrovniku.

Kazao je kako je to veliko priznanje Hrvatskoj i HDK-u, ali isto tako i obveza da se Hrvatska pokaže kroz uspješnu organizaciju kao poželjna zemlja članica EU.

Na skupu je istaknuto kako je podizanje razine kvalitete u poslovanju jedan od neophodnih alata za podizanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Ovogodišnjim sloganom "Bez kvalitete nema poslovnog uspjeha" želi se potaknuti na razmišljanje o kvaliteti i sustavima upravljanja kvalitetom kao alatima za poboljšanje kvalitete života, ali i načina ponašanja u poslovnom i svakodnevnom životu, rečeno je.

Hrvatski se dan kvalitete ove godine obilježava po šesti put, tradicionalno u sklopu Europskog dana kvalitete, ove godine od 10. do 16. studenog. Na skupu su dodijeljene i Povelje HDK za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu za proteklu godinu.

Povelju za poticanje i primjenu kvalitete su dobile tvrtke Nexe Grupa iz Našica i Čistoća d.o.o. iz Zadra, a povelju za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete dobila je tvrtka M.E.P. d.o.o. iz Zagreba. (hina/metro-portal)

11.11.2008. 14:41:15
Novi komentar
nužno
nužno