« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
USPJEH

Dan društvenih igara posjetilo preko 600 igrača

Nedjelja u Buena Vista klubu bila je prepuna ekipe koja obožava druženje i društvene igre

Dan društvenih igara privukao je mnoge igrače
Dan društvenih igara privukao je mnoge igrače (Kreativna Vjeverica)
Više o

Dan društvenih igara

Igrale su se brojne dinamične društvene igre na više od 22 stola, od kojih su igračima posebno zanimljive bile Dixit, Pitchcar, Ticket to Ride: Europe, Pandook!, Biatlon, Bohnanza, Jungle Speed, Coloretto, Settlers of Cattan, Carcassonne, Pandemic, Pathfinder Beginner Box i mnoge druge. Turniri u igrama Uskoci i YugiOh oduševili su veliki broj sudionika, a svi pobjednici osvojili su vrijedne poklon pakete. Posebna atrakcija bile su minijature Udruge Agram i srednjovjekovno kostimirani 'borci', koji su prezentirali LARP, tj.igranje uloga.

"Nevjerojatno je koliko se ljudi odazvalo i pojavilo na Danu. Obilazili su stolove i odmah se uključivali u igre. Veselili su se i smijali cijeli dan, te smišljali taktike i nadali se pobjedi. Najveće iznenađenje bilo nam je što je 70% posjetitelja bilo starije od 25 godina." - rekla je Martina Kocijan, jedna od organizatorica.

U svijetu dominacije video, računalnih i online igara, skupina zaljubljenika u igranje društvenih igara uspjela je i mladim i starim naraštajima pokazati prednosti igranja u društvu i maknuti ih od računala, barem na 1 dan. S ponosom javljamo da smo, u želji da populariziramo društvene igare u Hrvatskoj i druženje uživo, dobili veliki vjetar u leđa. 

16.04.2012. 10:02:00
Novi komentar
nužno
nužno