« Kultura
objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana
INTERVJU

Damir Medvešek izlaže u Galeriji Kraluš u Svetom Ivanu Zelini

U njegovom se kompleksnom opusu osobito ističu studije tajanstvenih likovi žena, misteriznih osobnosti

Damir Medvešek
Damir Medvešek (Arhiva)
Više o

izložbe

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Damir Medvešek

,

galerija Kraluš

Akademski slikar i glavni slikar u zagrebačkom HNK-u Damir Medvešek, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, čest izlagač na samostalnim izložbama, poznatiji i priznatiji u inozemstvu, ovih se dana predstavlja izborom svojih djela iz proteklih razdoblja i s nizom posve novih ostvarenja u Galeriji Kraluš u Svetom Ivamu Zelini. U njegovom se kompleksnom opusu osobito ističu studije tajanstvenih likovi žena, misteriznih osobnosti.

Gdin Medvešek, Vi ste autor impresivnog opusa.

- Da, duboko sam svjestan Koliko toga sam napravio, slika, skica, kombiniranih tehnika, istraživanja, figuracija, istraživanja pejsaža,...

Kada možemo očekivati Vašu retrospektivu, jer doista imate što pokazati?

-Moja retrospektiva, iskreno rečeno, na drugima je, ne planiram je, to se jednostavno desi. Ako se dogodi, dobro, ako ne, opet dobro. Ja ne slikam radi retrospektiva ili izložbi. Jednostavno imam potrebu izraziti se svojim znanjem i umijećem, i dobrom tehnikom naslikati sve što želim.

Prije nekoliko dana predstavili ste se s novom samostalnom izložbom u Galeriji Kraluš.

-Nedavno je otvorena izložba u Svetom Ivanu Zelini, u Galeriji Kraluš. Riječ je o mojoj privatnoj kolekciji, o izboru radova i nešto odabira iz novih ciklusa. Izložba je realizirana u jako kratkom roku, sjajno je primljena, redakcije su bile odlične. Predstavio sam se publici u mjestu gdje nisam do sada izlagao.

Što publika može vidjeti?

-Izloženo je 18 djela, akrili, ulja, crteži i kombinirane tehnike.Odavno je poznato da se ja bavim istraživanjem ne vanjske ljepote žene, nego unutrašnje ljepote.Iako imamo vrlo privlačnu vanjsku ljepotu oduvijek me je zanimala unutrašnja. Najvažnije je pogled koji prodire u nutrinu.

Piše: Miroslav Pelikan
18.05.2023. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno