« Košarka
objavljeno prije 13 godina
FINALE NBA LIGE

Dallas pobjedio nakon nevjerojatnog preokreta

Sjajni Dirk Nowitzki u zadnjoj je minuti druge utakmice finala zabio čak 7 koševa i time izgledni poraz svoje momčadi pretvorio u tijesnu pobjedu

Fotografija vijesti
Više o

NBA

,

Dallas Mavericks

,

Miami Heat

,

Dirk Nowitzki

U iznimno tijesnoj drugoj utakmici finala doigravanja NBA lige košarkaši Dallas Mavericksa pobijedili su Miami Heat 95-93 te time izjednačili omjer pobjeda na 1-1. Najvažniji čovjek Mavsa na terenu bio je sjajni Dirk Nowitzki koji je u zadnjoj minuti susreta postigao nevjerojatnih 7 koševa i time zaostatak svoje momčadi od 88-90 pretvorio u pobjedu 95-93.

Nowitzki je utakmicu završio sa 24 ubačaja i 11 skokova, odličan je bio i Shawn Marion sa 20 poena, dok je Terry s klupe dodao 16. U sastavu Heata Wade je ubacio 36, a LeBron James 20 koševa, ali obojica su završnicu odigrali izuzetno loše. Do trenutka kada je Miami poveo 88-73 Wade i James su kombinirano šutirali iz igre izvrsnih 21-28 (Wade 13-17, James 8-11), no do kraja susreta su promašili svih preostalih sedam šuteva (Wade tri, James četiri).

Nowitzki je prvo 57 sekundi prije kraja u protunapadu položio loptu kroz obruč za izjednačenje na 90-90, da bi nakon promašaja Wadea skočio u obrani i pogodio tricu 26 sekundi prije kraja za vodstvo svoje momčadi 93-90. Mario Chalmers uspio je uzvratiti tricom za izjednačenje, ali posljednji pravi napad na utakmici imali su gosti. Loptu je uzeo Nowitzki koji je prevario svog čuvara Chrisa Bosha i zatim 3.6 sekundi prije kraja pogodio polaganje i to lijevom rukom na kojoj ima slomljeni srednji prst. U preostalom vremenu domaći su pokušali tricom preokrenuti, ali očajnički pokušaj Dwyanea Wadea sa sirenom s gotovo 10 metara nije bio precizan.

No, ustvari je nevjerojatno što su domaći uspjeli propustiti. Sedam minuta i 14 sekundi prije kraja Wade je pogodio tricu za 88-73 za Miami i činilo se da će Heat lakoćom povesti sa 2-0 u pobjedama. Tada se probudio Jason Terry koji je sa šest poena zaredom poveo seriju Dallasa od 20-2 kojom su gosti stigli do vodstva 93-90 manje od pola minute prije kraja i već opisane završnice.

"U ovoj ligi moraš igrati do samoga kraja. Možeš gubiti i 20 razlike, ali moraš nastaviti kopati jer nikad ne znaš što se može dogoditi. Zato smo se borili do kraja", rekao je Nowitzki po završetku utakmice.

03.06.2011. 11:00:58
Novi komentar
nužno
nužno