« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
CYBERWARS

Dalaj Lamina stranica zaražena virusom

Na stranice Dalaj Lame na kineskom ubačen je štetan program koji je zarazio posjetitelje softwareom koji se može uporabiti za špijuniranje posjetitelja

Nije teško pogoditi tko je ubacio virus
Nije teško pogoditi tko je ubacio virus (Arhiva)
Više o

Dalaj Lama

,

virus

,

službene stranice

Istraživač tvrtke Kaspersky Lab Kurt Baumgartner je agenciji Reuters rekao da korisnicima interneta preporuča da ne ulaze na stranice na kineskom jeziku Središnje tibetanske uprave dok se problem ne riješi.

On je rekao da vjeruje da je skupina koja stoji iza kampanje protiv stranica Dalaj Lame bila i iza dosadašnjih narušavanja sigurnosti stranice koja nisu prijavljivana kao i napada na internetske stranice skupina koje se bavi ljudskim pravima u Aziji.

Dužnosnici ureda Tibeta u New Yorku nisu bili dostupni za komentar. Taj ured koristi službeni predstavnik Dalaj Lame u Sjedinjenim Državama.

Baumgartner je rekao da je stranica na kineskom jeziku Središnje tibetanske uprave, koja je službeno tijelo Dalaj Lamine vlade u egzilu, pod stalnim napadima skupine hackera od 2011. no da su provale utvrđivane i mirno riješavane prije no što bi privukle pozornost javnosti.

"Oni stalno pokušavaju naći ranjiva mjesta stranice", rekao je. Baumgartner je rekao da je i dalje sigurno posjećivati engleske i tibetanske stranice tibetanske uprave.

On je rekao da vjeruje da ista skupina napadača stalno nastoji zaraziti stranicu štetnim softwareom koji automatski ostavlja viruse u računalima koji koriste operativne sustave Microsofta i Applea.

13.08.2013. 10:13:00
Novi komentar
nužno
nužno