« Auto-moto
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Dacia priprema SUV verziju Logana

Renault i Dacia već su počeli s testiranjem SUV crossover inačice Logana koja će na tržištu biti 2010. godine

LOGAN SUV će koštati oko 11.500 eura
LOGAN SUV će koštati oko 11.500 eura
Više o

Renault

,

Dacia Logan

,

Dacia

U Skandinaviji su, daleko od očiju javnosti, Renault i rumunjska Dacia počeli testirati SUV verziju popularnog Logana. Ovaj je crossover inspiriran konceptom Dacia Logan Steppe koji smo imali priliku vidjeti na autosalonu u Ženevi još 2006. Logan SUV će prema prvim procjenama na tržištu biti 2010. godine.

Cijela priča oko Logana je vrlo zanimljiva jer su u početku mnogi sa skepsom pratili Renaultovu avanturu u Rumunjskoj. Sada se, međutim, pokazalo da sumnjama nije bilo mjesta jer se Logan odlično prodaje u mnogim zemljama, a Renaultu donosi značajnu zaradu. Doduše, Logan je omiljen u zemljama gdje ljudi imaju manje novca, ali su prodajni rezultati i profit više nego dobri.

Veliki planoviDacia uz Renaultovu pomoć do 2010. želi proizvoditi milijun automobila godišnje. Osim SUV-a, najavljeni su novi Logan pick-up, sedan, MCV karavan i hatchback. Budući da Rumunji Logana nude u sve više verzija, SUV je logičan nastavak priče. Da bi ga mogli proizvoditi, traži se lokacija za novu tvornicu u Rusiji, Srednjem istoku ili Sjevernoj Africi. Naša je procjena kako će nova tvornica ipak biti sagrađena u Rusiji jer se ondje idućih godina očekuje pravi automobilski tržišni bum. Pri tom treba imati na umu kako Rusi vole baš SUV i crossover vozila zbog hladnoće i snijega. Da je tako, pokazuje odlična prodaja Chevroleta Captive baš u Rusiji.

S druge strane, Logan SUV će imati početnu pristupačnu cijenu od oko 11.500 eura, što ga čini atraktivnijim od sličnih modela drugih proizvođača.
Logan crossover će se vjerojatno proizvoditi na istoj platformi kao i Nissan X-Trail. U ponudi će biti s nizom agregata, te 4x4 pogonom. 

Piše: Piše: Ž. Simunić
02.04.2008. 21:05:14
Novi komentar
nužno
nužno