« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
SARKOZY ŽELJEZNIČARIMA:

Da ste do utorka obnovili promet La Mancheom!

Šef prometa Eurostara Nicolas Petrovic rekao je novinarima da je uvjeren da će se prometovanje djelomično normalizirati u utorak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

La Manche

,

Eurostar

,

nicolas petrovic

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy naredio je čelniku francuske željeznice da do utorka obnovi promet tunelom ispod La Manchea, a šef Eurostara izrazio je uvjerenost da će dvije trećine vlakova do tada prometovati.

Sarkozy je pozvao čelnika francuskih željeznica (SNCF) Guillaumea Pepyja, koji je ujedno i šef francuskog dijela Eurostara, i zatražio je od njega da predstavi mjere koje će osigurati da se takvi incidenti, "neprihvatljivi za putnike, ne ponove". Eurostar, jedina željeznička veza između Britanije i kontinentalne Europe, prekinuo je u promet između Pariza i Londona u očekivanju rezultata istrage o kvaru pet vlakova u noći na subotu, kada je oko 2.500 putnika ostalo blokirano u tunelu.

Šef prometa Eurostara Nicolas Petrovic rekao je novinarima da je uvjeren da će se promet djelomično obnoviti u utorak. "Nadam se da će dvije trećine vlakova krenuti do sutra ujutro", kazao je. Eurostar, u zajedničkom vlasništvu francuskih i belgijskih državnih željeznica te Velike Britanije, okrivio je loše vrijeme za problem koji je poremetio božićna putovanja tisućama putnika. Francuski dužnosnici dvoje je li to jedini razlog za prometni kaos.

Eurostar je priopćio da je pokrenuo "neovisnu istragu o problemima proteklih dana". Objavio je da je ulazak vlaka s velike hladnoće u topli tunel uzrokovao kondenzaciju koja je utjecala na električni sustav i zaustavila ih. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 19:52:56
Novi komentar
nužno
nužno