« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
CES 2019

D-Link uzima 5G kao svakodnevicu

Osim 5G Wi-Fi rutera na ovogodišnjem CES sajmu tvrtka D-Link odlučila je predstaviti i nekoliko rješenja za pametne kuće

DWR-2010
DWR-2010 (D-Link)
Više o

D-Link

,

CES 2019

Tvrtka D-Link poznata po proizvodnji mrežne opreme prigrlila je 5G standard za povezivanje na mobilni internet, premda isti još nije niti dostupan za korištenje. Na skorašnjem CES-u između ostalog predstavit će ruter koji za povezivanje na internet ne koristi žični način već upravo mobilni internet.

Neće se raditi o 4G (nama poznatijem kao LTE) već će upravo biti riječi o 5G mogućnosti povezivanja. Samo ime pripadajućeg nazovimo ga Wi-Fi rutera glasi: DWR-2010 iako same specifikacije nisu poznato izgledno je kako je D-Link u pripadajući Wi-Fi ruter ugradio posljednju riječ tehnologije odnosno brzine surfanja internetom ići će ka 2,8Gbps.

Ovdje moramo razabrati kako pripadajuća brzina vrijedi za američko tržište te nije deklarirana ka globalnoj razini. Druga pak stvar koja se vezuje uz DWR-2010 jest da će ruter donosi podršku spektru signala pri frekvenciji od 6GHz, što bi trebala dospjeti korisnicima 5G usluge u drugoj polovici ove 2019, godine.

Osim 5G Wi-Fi rutera na ovogodišnjem CES sajmu tvrtka D-Link odlučila je predstaviti i nekoliko rješenja za pametne kuće. Riječ je o pametnim utičnicama i o WiFi točkama dijeljenja. Osim noviteta ispod haube pripadajući razumije rad s Google asistentom što ga čini još primamljivijim na tržištu za odabir i kupovinu jer konkurencija nema razvijeno slično rješenje. No vratimo se mi na samu temu članka, odnosno 5G povezivanju na internet. Bez obzira na stvari, sve više IT kuloara navodi kako će upravo ovogodišnji CES sajam biti u središtu 5G tehnologije - kako pripadajućih brzina povezivanja tako i pripadajućih hardverskih obilježja u pogledu rutera, usmjerivača, slobodni smo reći „što kompaktnije to i brže (naravno i kvalitetnije)".

Kada se sve navedeno sabere u jedno, vidljivo je kako D-Link kao tvrtka veliku pažnju posvećuje ne samo internet opremi već i hardverskim rješenjima uvelike vezanim uz pametne kuće a kako će to korisnici samo prihvatiti, svakako ostaje za vidjeti.

CES 2019 počinje a mi ćemo na našim stranicama mnoštvo nadamo se zanimljivim tema i noviteta sa zanimanjem popratiti. 

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

08.01.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno