« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina
VJEČNI MISTERIJ

Čudovište Nessie viđeno u Australiji

Škotski misterij o jedinoj preživjeloj vrsti pleziosaura proširio se na Australiju gdje je čudovište navodno viđeno

Nessie Loch Ness
Nessie Loch Ness (Wikipedia)
Više o

Bigfoot

,

Jeti

,

Loch Ness

,

kriptozoologija

,

čudovišta

,

mrzovolja

Čudovište za kojeg jedni sumnjaju da postoji, a drugi vjeruju da živi samo u jezeru Loch Ness na sjeveru Škotske, navodno se pojavilo u Australiji. Nekoliko očevidaca, naime, tvrdi da je vidjelo čudovište kako pliva u rijeci Hawkesbury kod Sydneyja.

Kriptozoolog (znanstvenik koji se bavi traganjem za neotkrivenim životinjama) Rex Gilroy razgovarao je s navodnim očevicima i zaključio kako se njihove priče mogu smatrati vjerodostojnima.

"Svi opisuju zmijoliku glavu i dugačak vrat stvorenja koje se nakratko pojavljuje na površini rijeke da bi potom ponovno zaronilo. Opisi odgovaraju čudovištu iz Loch Nessa", prenosi švicarski portal 20min riječi kriptozoologa.

Gilroy vjeruje da je australski Nessie odgovoran za nekoliko havarija: "Postoje izvješća o brodovima koje je nepoznato stvorenje iznenada podignuo, a niz misterioznih nezgoda iz 80-ih također možemo objasniti postojanjem čudovišta. Posade čitavih brodova su tada znale jednostavno nestati."

Navodno su i Aboridžini svojedobno vidjeli čudovište jer su se legende o postojanju takvog čudovišta stoljećima prepričavale. Gilroy tvrdi da je i sam jednom ugledao životinju za koju se pretpostavlja da je potomak pleziosaura, odnosno jedine preživjele vrste pleziosaura koji obitavaju u dubinama jezera.

Kako nitko od očevidaca čudovište nije snimio kamerom, Nessie uz Bigfoota i Jetija ostaje misterij kriptozoologije.

>>Google Earth snimio čudovište iz Loch Nessa?

>> Pronađeni tragovi jetija na Himalaji

>> Konačno viđen Bigfoot

18.06.2010. 10:20:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ilijas_13
    15.06.2013. 12:59
    stvarno cudno
Novi komentar
nužno
nužno