« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
tragedija se raspliće

Crne kutije nagibnog vlaka stigle na sud

Dokazi prikupljeni iz crnih kutija kobnog nagibnog vlaka bit će pridodani istražnom postupku protiv osumnjičenih za nesreću u kojoj je poginulo šestero putnika

(arhiva)
Više o

sudski postupak

,

Ivan Medak

,

nagibni vlak za Split

,

Kaštela nesreća vlak

,

Ivan Tomašković

,

crne kutije nagibnog vlaka

Analiza crne kutije iz nagibnoga vlaka Zagreb-Split koji je 24. srpnja u Rudinama, u blizini Kaštela, iskliznuo iz tračnica, pri čemu je poginulo šestero putnika, a 55 ih je teže i lakše ozlijeđeno, pokazala je da se vlak kretao brzinom ne manjom od 99,5 kilometara na sat, da je klizio ukupno 3,46 minuta, pri čemu je prošao više od šest kilometara" kazao je glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Neven Cambi.

Splitski Županijski sud danas je iz Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu dobio rezultate analize crne kutije iz nagibnoga vlaka Zagreb-Split.

Novi podaci bit će dodani predmetu koji vodi istražni sudac u postupku istrage protiv direktora Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivana Medaka (58), direktora trgovačkog društva "In-trade" Ivana Tomaškovića (34), savjetnika u tom trgovačkom društvu Joze Bazine (58) te voditelja zaštite od požara u HŽ Infrastrukturi splitskoj Sekciji Drage Rogulja (54) i voditelja vatrogasaca DVD-a Stružac-Kutina Branka Tišljara (42).

Prva trojica su u jednomjesečnome pritvoru na Bilicama, a Rogulj i Tišljar su na slobodi.

Izvor: Hina

17.08.2009. 18:04:09
Novi komentar
nužno
nužno