« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MILO ĐUKANOVIĆ:

Crna Gora neće sklapati sporazum o posebnim odnosima s Republikom Srpskom

U BiH nemamo 'republiku crnogorsku' da bismo potpisivali bilo kakve sporazume, poručio je crnogorski premijer

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Republika Srpska

,

Crna Gora

,

BiH

,

Milo Đukanović

Crna Gora neće sklopiti nikakve sporazume o posebnim odnosima s Republikom Srpskom (RS), izjavio je u srijedu Radiju Crne Gore crnogorski premijer Milo Đukanović, dodajući kako Podgorica želi dobre odnose s državom BiH, sa svim njenim entitetima i svim državama u regiji.

"Ne bih preslikavao situaciju odnosa Srbije i RS. Znači, u BiH nemamo 'republiku crnogorsku' da bismo potpisivali bilo kakve sporazume između Crne Gore i te pretpostavljene republike crnogorske", kazao je Đukanović, dodajući da "Crna Gora želi imati vrlo posebne i vrlo kvalitetne odnose s Bosnom i Hercegovinom, s njenim entitetima i svim državama u okružju".

Utjecajni bosanski dnevnik ''Dnevni avaz'' objavio je nedavno da su zahtjevi za uspostavom posebnih veza i prije upućivani Podgorici. Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavljivao je takvu mogućnost, koja je u prosrpskom bloku u Crnoj Gori blagonaklono dočekana.

"Uzalud je slati takav zahtjev u Podgoricu i očekivati da će Crna Gora sudjelovati u tome", kazao Đukanović.

Za idući tjedan najavljen je posjet Podgorici Igora Radojičića, predsjednika Narodne skupštine RS, pa će to, kako prenose podgorički mediji, biti prilika da se vlastima RS poruči da će Crna Gora, kao i do sada, ostati dosljedna u stajalištu da joj nisu potrebni posebni odnosi s jednim dijelom BiH, nego s državom u cijelosti. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 18:50:27
Novi komentar
nužno
nužno