« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POMOĆ ŽRTVAMA

Cristiano Ronaldo u humanitarnoj utakmici za Madeiru

Ronaldo je odrastao na Madeiri za koju se skuplja novac nakon poplava i odrona tla koji su proteklog vikenda uzrokovali smrt najmanje 42 osobe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Cristiano Ronaldo

,

humanitarna utakmica

,

Madeira

Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo pristao je nastupiti u humanitarnoj utakmici za pomoć poplavama mu potresenog rodnog otoka Madeire.

Poplave i potom uvjetovani odroni tla uvjetovali su smrt najmanje 42 osobe proteklog vikenda na Madeiri, a odmah potom krenulo se u organizaciju utakmice humanitarnog karaktera kako bi se prikupio novac potreban za pomoć žrtvama.

Organizacija utakmice povjerena je aktualnom portugalskom prvaku Portu, a klub je na svojim stranicama objavio kako će se u njoj na terenu ogledati njihova momčad protiv nogometaša iz klubova koji se nalaze na Madeiri, Maritima i Nacionala.

"Predsjednik kluba Jorge Nuno Pinto da Costa aktivirao se oko pregovora koji su doveli do potvrde da je Cristiano Ronaldo slobodan i željan nastupiti u utakmici", stoji u Portovom priopćenju.

Ronaldo je u nedjeljnoj visokoj pobjedi Real Madrida nad Villarrealom 6-2 u 23. kolu španjolskog prvenstva ugradio gol i dvije asistencije, a nakon postignutog gola otkrio je majicu s napisom "Madeira".

''Tamo sam odrastao i ondje moja obitelj živi. Nisam mogao vjerovati što sam vidio na televiziji. Želim pomoći na koji god način mogu'', rekao je Ronaldo za internet stranicu "kraljevskog kluba". (Totalsport)

22.02.2010. 16:28:38
Novi komentar
nužno
nužno