« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
38 MILIJUNA KUNA

Čobankoviću skinut imunitet, može mu se suditi

Riječ je o slučaju preprodaje zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, za koju je DORH podigao optužnice protiv Sanadera, Fiolića i Čobankovića te dviju pravnih osoba

Čobiju je prisjelo ministarsko mjesto
Čobiju je prisjelo ministarsko mjesto (Arhiva)
Više o

Ivo Sanader

,

suđenje

,

Petar Čobanković

,

afera Planinska

,

Stjepan Fiolić

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je jednoglasno i bez rasprave odobrilo pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Petra Čobankovića, kojega DORH tereti da je zlouporabom položaja Ivi Sanaderu i Stjepanu Fioliću omogućio protupravno stjecanje imovinske koristi, čime je državni proračun oštećen za gotovo 38 milijuna kuna.

O zaključcima MIP-a novinare je izvijestila predsjednica MIP-a Gordana Sobol, nakon za javnost zatvorene sjednice.

Riječ je o slučaju preprodaje zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, za koju je DORH podigao optužnice protiv Sanadera, Fiolića i Čobankovića te dviju pravnih osoba - Mesnica Fiolić i Centra za reprodukciju u stočarstvu.

DORH tvrdi da je od preprodaje precijenjene zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Čobanković, Sanader protupravno zaradio 17,3 milijuna kuna, a Fiolićeve tvrtke gotovo osam milijuna kuna. Čobankovića se tereti da je to omogućio.

MIP odobrava pokretanje kaznenog postupka kada Sabor ne zasjeda, no Sabor tu odluku mora potvrditi na prvoj idućoj sjednici.

04.09.2012. 15:16:36
Novi komentar
nužno
nužno