« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PROJEKT ZA POHVALU

Čobanković zasadio prvu lozu na gospodarstvu obitelji Jurjević

Buduća plantaža bit će površine 125 hektara i na njoj će do kraja ove godine obitelj Jurjević zasaditi 500 tisuća sadnica vinovih loza različitih sorta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/CROPIX)
Više o

Petar Čobanković

,

damir jurjević

,

plantaža vinove loze

,

ninski stanovi

Ministar poljoprivrede i vodnog gospodarstva Petar Čobanković jutros je zasadio prvu lozu na pripremljenom terenu buduće plantaže vinove loze na obiteljskom gospodarstvu Jurjević u Ninskim Stanovima nedaleko od Nina.

Zasadivši prvu lozu ministar Čobanković je rekao kako mu je iznimno drago što obitelj Jurjević danas počinje s ovakvim projektom koji je izuzetno vrijedan i zahtjevan jer će, kako je rekao, oplemeniti to područje. Bilo je velikih problema, velikih opstrukcija jer je bilo i onih koji su se protivili ovom projektu, rekao je Čobanković i ponovio da mu je drago što je Damir Jurjević, koncesionar na državnom zemljištu, pripremio projekt.

Inače, riječ je o budućoj plantaži površine 125 hektara na kojoj će do kraja ove godine obitelj Jurjević zasaditi 500 tisuća sadnica vinovih loza različitih sorta. Pozdravljajući ministra i ostale goste na budućoj plantaži koncesionar Jurjević je rekao da će proizvoditi bijelo i crno vino koje će biti iznimne kvalitete i po prihvaljivoj cijeni. (hina/metro-portal)

27.03.2010. 14:00:00
Novi komentar
nužno
nužno