« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
VLADA

Čobanković i Bajs preuzeli dužnosti, ali ne i kabinete

Još nije poznato gdje će biti sjedišta dvaju na brzinu osnovanih ministarstava

Damir Bajs privremeno je u zgradi Kalmetinog ministarstva
Damir Bajs privremeno je u zgradi Kalmetinog ministarstva (fah)

Novi ministar regionalnog razvitka, vodoopskrbe i šumarstva Petar Čobanković i Damir Bajs, novi ministar turizma, jučer su, prvoga dana rada nove Vlade preuzeli svoje dužnosti, premda još nisu znali gdje će im biti kabineti. Naime, još nije odlučeno gdje će biti sjedišta na brzinu osnovanih ministarstava.

Novi ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Nevena Ljubičića. Najavio je kako reformu zdravstva kani provesti tako da ova godinu bude posljednja u kojoj će se novac iz državnog proračuna trošiti na pokrivanje dugova u sustavu. Na pitanje kada će biti ukinuta administrativna pristojba koju pacijenti u primarnoj zaštiti plaćaju za recepte i uputnice, u najvišem iznosu od 30 kuna na mjesec, Milinović je odgovorio da će to biti uskoro, no nije naveo točan rok.

Šefica Sanaderova kabineta
Bivša potpredsjednica Hrvatskog sabora i dugogodišnja direktorica Narodnih novina Katarina Fuček bit će nova šefica kabineta premijera Ive Sanadera, piše Jutarnji list pozivajući se na izvore iz Vlade. Vladu će napustiti dosadašnji glasnogovornik Ratko Maček, a kao izgledni kandidat za njegovo mjesto spominje se Zlatko Mehun, glasnogovornik MUP-a.

Službena primopredaja dužnosti obavljena je i u MORH-u. Novi ministar Branko Vukelić preuzeo je dužnost od Berislava Rončevića. Ministar Vukelić je preuzimajući dužnost istaknuo kako će, u skladu s Dugoročnim planom razvoja OSRH, nastaviti uspješno započetu reformu i profesionalizaciju OS-a u skladu s NATO-ovim standardima.

Dužnost su od svojih prethodnika  preuzeli i novi ministar poljoprivrede Božidar Pankretić te ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.
 Prva sjednica nove Vlade trabala bi se održati u četvrtak, a očekuje se da će se na njoj raspravljati o kadrovskim promjenama nužnim za funkcioniranje ustroja Vlade.

Piše: mex
16.01.2008. 13:13:03
Novi komentar
nužno
nužno