« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
RAT U SIRIJI

Clinton uvjerena: Oporba u Siriji naoružat će se sama

Obraćajući se izravno Rusima i Kinezima, Clinton je kazala kako brutalnost vlade protiv vlastita naroda nije nešto što bi moglo biti dugoročno održivo

Fotografija vijesti
Više o

Hillary Clinton

,

Bašar al-Asad

,

građanski rat Sirija

Oporba u Siriji naoružat će se bez ičije pomoći i svrgnuti predsjednika Bašara al Asada, izjavila je američka državna tajnica Hillary Clinton, prenosi Hina.

Obraćajući se izravno Rusima i Kinezima, koji su blokirali rezolucije UN-ova Vijeća sigurnosti čiji je cilj okončati nasilje u Siriji, Clinton je kazala kako brutalnost vlade protiv vlastita naroda nije nešto što bi moglo biti dugoročno održivo.

Novinarima je u Londonu kazala kako je strategija koju provode Sirijci i njihovi saveznici takva da se zbog brutalnosti ne može dugo održati.

"Bit će sve više osposobljenih pripadnika oporbenih snaga. Oni će negdje i nekako pronaći način da se obrane i započnu s ofenzivama. Jasno mi je da će u jednom trenutku doći do odlučujuće točke. Želim da to bude što prije kako bi se spasilo što više ljudskih života i uopće ne sumnjam da će do takve točke doći", rekla je Clinton.

Govoreći prije okupljanja predstavnika zapadnih i arapskih sila u petak, američki dužnosnici, koji djeluju u sklopu grupe "Prijatelji Sirije", kazali su kako će od Asada nastojati postići da što prije omogući humanitarni pristup civilima koji su pod vatrom njegovih vojnih snaga. Na sastanku u Tunisu trebali bi se sastati predstavnici više od 70 država i međunarodnih grupa.

24.02.2012. 08:18:00
Novi komentar
nužno
nužno