« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
CIRKUS NOVOG DOBA

Cirque du Soleil pokazao cirkus novog doba

Svaka akrobacija popraćena je burnim pljeskom, a pantomimičar je publiku nasmijao do suza

Cirque du Soleil u Areni Zagreb
Cirque du Soleil u Areni Zagreb (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Arena Zagreb

,

cirkus

,

akrobacije

,

Cirque du Soleil

Famozni Cirque du Soleil stigao je na četverodnevno gostovanje u Zagreb, a već prvoga dana pokazao je dovoljno da i oni koji nisu mislili otići ipak kupe karte. Kapacitet Arene je smanjen na 5000 mjesta zbog velike pozornice koja zaprema gotovo cijeli parter, no doživljaj je neponovljiv.

Fizički cirkus snage i vještine kombiniran je s glazbom živog benda, koji je više nego sjajan, i pauzama između točaka ispunjenim burlesknim skečevima i plesom. Od samog početka publika je prihvatila interakciju zabavljača, tako da su neki ostali bez majice, neki bez malo ponosa, no jedan gledatelj je u drugom dijelu dobio pljesak cijele dvorane za hrabrost i otvorenost.

Publika je oduševljeno pratila akrobacije na štangama, virtuoznog žonglera, ženu od gume i zabavnog pantomimičara, koji su uobičajene cirkuske rutine predstavili na novi način i napravili od njih puno više od puke zabave, dodajući elemente koje su cjelokupni doživljaj digle na novu razinu.

Artisti, možda bi preciznije bilo reći umjetnici, svoje su točke uobličili u prave male predstave, pune tempa i ekspresije, dok je ostatak ansambla neprestano komunicirao s publikom.

Iako je Arena bila puna djece, za pozornicu su ipak više bile prikovane oči roditelja čija se slika cirkusa njihovog djetinjstva s klaunima i životinjama sigurno okrenula naglavačke, i to na pozitivan način.

17.11.2010. 23:53:29
Novi komentar
nužno
nužno