« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
KRALJU U ČAST

Cirque de Soleil priprema tematsku predstavu o Michaelu Jacksonu

Slavna cirkusno-umjetnička skupina Cirque de Soleil sljedeće će godine održati niz tematskih predstava o glazbenom i plesnom radu Michaela Jacksona

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

predstava

,

Cirque de Soleil

Cirque de Soleil u priopćenju navodi da će posjetitelji na predstavama, koje počinju potkraj 2011. u Las Vegasu, "iskusiti užitak s koncerta Michaela Jacksona".

"Michael Jackson je fantastičan svevremeni umjetnik, istodobno bajkovit i suvremen. Iako je ovaj projekt jedinstveni kreativni izazov, s pomoću moderne tehnologije proizvest ćemo predstavu dostojnu kralja popa", rekao je osnivač tvrtke Guy Laliberte.

Po dogovoru s obitelji 50 posto prihoda od predstava pripast će ostavštini Michaela Jacksona, bez isplate posebnih naknada za autorska prava.

Michaelova majka Katherine ima skrbništvo nad troje njegove djece i upravlja njegovom ostavštinom. "Naša obitelj je uzbuđena što će Cirque de Soleil odati počast mojem sinu na tako važan način", rekla je Katherine Jackson.

Cirque de Soleil već je svojim predstavama odavao počast legendarnim glazbenicima. Tako su uprizorene predstave "Viva Elvis" u počast Elvisu Presleyju i "Love" kao priznanje Beatlesima. (hina/metro-portal)

21.04.2010. 16:12:41
Novi komentar
nužno
nužno