« Fun
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
radikali radikalno

Cipelama gađala predsjedavajuću parlamenta u Srbiji

Zastupnica radikala u srbijanskim je parlamentu protestirala zbog "vrijeđanja kolege poslanika"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

srpska radikalna stranka

,

srbijanski parlament

,

srbijanska skupština

,

gordana pop-lazić

,

gordana čomić

,

cipela

Današnja sjednica Skupštine Srbije bila je i više nego uzbudljiva. Naime, zastupnica iz Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić gađala je cipelama predsjedavajuću parlamenta Gordanu Čomić, piše B92. Pop-Lazić je izrečena mjera udaljavanja nakon što je odbila napustiti parlament. Čomić je zaštitare zamolila da vrate cipele izbačenoj zastupnici.

Samom incidentu prethodila je rasprava o tome tko je potpisnik pisma Sinoda Srpske pravoslavne crkve, a nakon njega je počela rasprava o potvrđivanju novog statuta Vojvodine čija je razina autonomije nedavno povećana.

Kad je poslanik radikala Aleksandar Martinović pokušao objasniti odakle mu informacija da Sinod stoji iza tog pisma, Čomić mu je oduzela riječ zbog zloupotrebe poslovnika. Bila je to kap koja je prelila čašu i zbog koje je radikalka izgubila kontrolu.

Gordana Pop-Lazić izjavila je nakon svega da je "to što je gađala cipelom predsjedavajuću Skupštine bio simboličan čin kojim je pokazala neposlušnost i protest zbog vrijeđanja dostojanstva poslanika."

"Ovo je dozvoljen i legitiman način protesta poslanika koji predstavlja narod, a koji parlamentu ne može da kaže šta narod misli", rekla je Pop-Lazić novinarima u Skupštini Srbije.

26.11.2009. 14:53:03
Novi komentar
nužno
nužno