« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
park ribnjak

Cinkuši u Purgeraju!

Najkajkavskiji band koji se napaja na samim izvorima hrvatske glazbene baštine publici nudi smijeh i suze za zagorske brege!

Više o

klub purgeraj

,

Cinkuši

,

park Ribnjak

U samom centru Zagreba, u prekrasnom parku Ribnjak, na pozornicu Purgeraja 26. siječnja dolazi kajkavski bend Cinkuši.

U tradiciji kajkavskog kraja „cinkuš" označava zvono koje prati ljude od njihovog rođenja pa sve do smrti. Tako i "Cinkuši" autorskim literarnim potpisom i toplim "kaj", energično, iskreno i neposredno svoju publiku vode na putovanje kroz zaboravljene emocije kojima obiluje kajkavska baština.

Pogonjeni neobičnim špiritom, već desetak godina neumorno istražuju granice lokalnog izričaja pa ne čudi što su sva tri albumska ostvarenja naišla na široko otvorene ruke kako publike tako i kritike.

"Špiritus Sanctus" naime ni malo ne zaostaje za debitantskim "Zeleni kader" iz 1999. te sjajnim "Domesticus Vulgaris" iz 2005. godine, što svjedoči kako su od „čudnovatih kljunaša" postali suvremeni čuvari hrvatske glazbene baštine i ambasadori dobrog duha Zagorja. "Nema boljeg domaćeg benda uživo", reći će mnoštvo njihovih poklonika i nalijepiti im etiketu domaćih- The Poguesa. Zahvaljujući vrhunskom glazbenom umijeću koncertne prostore čarobnjački pretvaraju u sanjive, maglom ispunjene predjele, u koje su svi dobrodošli pa čak i ako teško razumiju "Petričine balade".

Zato ljudi dobri, dođite u Purgeraj, čuti pravi kaj, a svakak' - Cinkuše!

Karte u pretprodaji 35kn (Purgeraj i EVENTIM), na dan 45kn! Početak u 22h.


21.01.2010. 14:19:01
Novi komentar
nužno
nužno